Õiglase kaubanduse nädalal kutsutakse nõrgemaid toetama 

Kuigi paljud inimesed ei saa endale kalleid õiglase kaubanduse märgistusega tooteid iga päev lubada, siis majanduslikult paremas olukorras tarbijad võiksid mõelda, mida oma teenitud rahaga teevad, leidis õiglase kaubanduse saadik Eestis Eva Ladva.

Ladva rääkis "Ringvaatele" antud intervjuus, et õiglase kaubanduse (Fairtrade) mõte on selles, et toetada kolmandate riikide talupoegi, vahendas ERR.

"Õiglane kaubandus garanteerib arengumaade talupoegadele õiglase hinna tooraine eest, pluss kasumi, mille eest nad saavad saata lapsi kooli, paremat arstiabi, näiteks puhta joogivee küladesse - kõik, mis meile on iseensestmõistetav, pole seda Aafrikas või Lõuna-Ameerikas," lausus Ladva.

Eesti tarbijale on õiglase kaubanduse tooted kohati päris kallid, kuid siiski leidub neile toodetele ostjaid, möödunud aasta lõpus tehtud uuringu kohaselt on 14 protsenti Eesti elanikest ostnud õiglase kaubanduse tooteid.

"Inimestele läheb korda sotsiaalne äri, kasum ja arengumaade talupoegade toetamine, isegi kui see tundub veidi uskumatu," nentis Ladva.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara