Õiglase kaubanduse nädalal kutsutakse nõrgemaid toetama 

Kuigi paljud inimesed ei saa endale kalleid õiglase kaubanduse märgistusega tooteid iga päev lubada, siis majanduslikult paremas olukorras tarbijad võiksid mõelda, mida oma teenitud rahaga teevad, leidis õiglase kaubanduse saadik Eestis Eva Ladva.

Ladva rääkis "Ringvaatele" antud intervjuus, et õiglase kaubanduse (Fairtrade) mõte on selles, et toetada kolmandate riikide talupoegi, vahendas ERR.

"Õiglane kaubandus garanteerib arengumaade talupoegadele õiglase hinna tooraine eest, pluss kasumi, mille eest nad saavad saata lapsi kooli, paremat arstiabi, näiteks puhta joogivee küladesse - kõik, mis meile on iseensestmõistetav, pole seda Aafrikas või Lõuna-Ameerikas," lausus Ladva.

Eesti tarbijale on õiglase kaubanduse tooted kohati päris kallid, kuid siiski leidub neile toodetele ostjaid, möödunud aasta lõpus tehtud uuringu kohaselt on 14 protsenti Eesti elanikest ostnud õiglase kaubanduse tooteid.

"Inimestele läheb korda sotsiaalne äri, kasum ja arengumaade talupoegade toetamine, isegi kui see tundub veidi uskumatu," nentis Ladva.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara