29. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Džässiklassika jõuab näitusesaali

Homme kohtuvad Mikkeli muuseumis ekspressiivne kunst ja hinnatud Eesti džässimuusikute looming.

30. oktoobril toimub Mikkeli muuseumis kontsert “Pinge. Eksklusiivne džässikontsert näitusesaalis!”, kus astuvad üles Elioni auhinnaga pärjatud muusikud Jaak Sooäär, Tanel Ruben ja Raivo Tafenau.

Seekord on muusikud saanud inspiratsiooni Mikkeli muuseumi näitusest “Pinge. Saksa ekspressionism Eesti Kunstimuuseumi kogust”.

Eelmise sajandi alguse dekadentlikku suurlinnakultuuri peegeldava näituse täienduseks ja Euroopa kunstikohvikute meeleolu taaselustuseks on 30. oktoobri õhtul kavas nii maailma džässiklassika kui ka interpreetide omalooming.

Viimaseid päevi avatud näitus pakub kontserdipublikule suurepärase sissevaate klassikalise modernismi ühte huvitavamasse perioodi.

Näituse tuumiku moodustavad tööd nii kuulsate kunstirühmituste Die Brücke ja Der Blaue Reiter liikmetelt kui ka neist mõjutatud autoritelt. Esimest korda jõuavad sellel näitusel vaataja ette ekspressionismi suurkuju Otto Dixi joonistused.

Muuseumisse on need teosed jõudnud peamiselt mööblitööstur Martin Lutheri ja tema abikaasa Francesca kunstikogu kaudu, mille nad 1939. aastal Eesti riigile annetasid.

Nende kollektsiooni kuulub kõige nimekamate ekspressionistide kõrval ka teisi saksa kunsti olulisemaid uuendajaid (Max Liebermann, Lovis Corinth jt). Kuigi kogu paremikku on tutvustatud varemgi, eksponeeritakse seda tervikuna esimest korda.

Samuti tutvustatakse selle ajastu klassikute teoseid Eestimaa Kirjanduse Ühingu, Alfred Rõude ja Voldemar Puhki kollektsioonidest.

Pinge. Eksklusiivne džässikontsert näitusesaalis!

30. oktoobril kell 19 Mikkeli muuseumis Weizenbergi 28, Tallinn

Piletid: 75 krooni, sooduspilet 60 krooni (soodustus kehtib õpilasele ja üliõpilasele)

www.ekm.ee/kadriorg

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700