2. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mängumaad ootavad hullajaid

Laste mängutoad ja mängumaad pakuvad võimaluse laste sünnipäevade pidamiseks, talvisteks ja suvisteks pereüritusteks või niisama vanemate ja sõpradega ajaveetmiseks. Pakume välja valiku mängumaid, mis talve hakul väikseid ja suuri külalisi ootavad.

Iloni imedemaa

Iloni imedemaa galeriiosa avati 2006. aasta juunis ning Iloni Imedemaa teemakeskus 2009. aasta juulis, kus üleval Ilon Wiklandi joonistused. Galeriile lisandub võimalus vaadata dokumentaal-, mängu- ja multifilme Ilonist ja tema joonistatud tegelastest Astrid Lindgreni juttudele. Keskuses saab kiigata Karlssoni elamisse, Bullerby köögis head-paremat meisterdada, istuda võlukaevu ääres ja kuulata muinasjutte, mida see jutustab jpm.

Lahtiolekuajad: vahemikus 1. september–30. aprill T-L kell 11-16 ja 1. mai–31. august iga päev kell 11-18

Piletid: üksikpilet vahemikus 1. september – 30. aprill 45 krooni. perepilet 130 krooni, grupipilet 350 krooni. 

Kooli 5, Haapsalu, Läänemaa, 473 7065, 527 6244

www.ilon.ee

Batuudikeskus Skypark

Skypark põhiatraktsiooniks on 250 m2 suurune batuutidest hüppamismaastik. Euroopas ainulaadne ehitis koosneb 23st erimõõtmelisest batuudist, millest 14 on põranda- ja 9 seinabatuuti. Lisaks on olemas lastekeskus, kus on suur täispuhutav batuutmaja, joonistuslauad, sumokostüümid ja turnimislinnak ehk ülisuur mänguväljak, kus on võimalik ronida, seigelda, pallimeres ujuda, torust alla sõita, batuudil hüpata, liumäest liugu lasta, kahurist palle tulistada. Olemas ka viis peoruumi, kus on võimalik erinevaid tähtpäevi pidada.

Lahtiolekuajad: E-R kell 12-22, L-P kell  10-22

Piletid: batuudikeskuse päevapilet kuni 100 krooni, perepilet 275 krooni, lastekeskuse päevapilet 60 krooni

Pärnu mnt 139E, Tallinn, 656 8400

www.skypark.ee

Pokumaa

Pokukojas saab näha Edgar Valteri originaalillustratsioone ja õlimaale, Edgar Valteri autoriraamatute peategelasi põnevalt eksponeerituna ning fotosid Edgar Valterist ja pokudest eri aastaaegadel. Saab uurida pokude hingeelu, uudistada originaalset sisekujundust ja huvitavaid sisustusdetaile, osaleda erinevates tegemistes ja üritustes, mille temaatika seondub eeskätt loodusega, Võrumaaga, Edgar Valteri loominguga. Jagatakse ka teavet regiooni kuuluvate loodus- ja kultuuriobjektide kohta. Lisaks asuvad Pokumaal veel matka- ja õpperajad.

Lahtiolekuajad: alates 1. oktoobrist on avatud R-P kell 10-17.

Piletid: lastele 35 krooni, täiskasvanutele 50 krooni, peredele 125 krooni, kuni 3. aastastele sissepääas tasuta. Pokumaa radade külastus ilma giidita samuti tasuta.

Urvaste küla, Urvaste vald, Võrumaa, 5342 5054

www.pokumaa.ee

Tibu mängumaa

Tibu Mängumaal on kõige pisematele olemas beebiala, suurematele lastele oma nuku- ja kööginurk, pallimeri, batuut, ronimissein. Mängumaal on võimalik pidada laste sünnipäevasid.  Üritustele on võimalik tellida näomaalija ning peojuhiks Pipi, Mereröövel, Teletups või Karlsson. Külaliste kostitamiseks on olemas söögiala.

Lahtiolekuajad: K kell 10-13

Piletid: perele 30 krooni/tund

Kaluri tee 3, Viimsi, Harjumaa, 56943094

www.tibumangumaa.ee

Juku mängumaa

Juku mängumaad on sobivad kohad lastele mürgeldamiseks ning sünnipäeva või muu lasteürituse tähistamiseks. Olemas on erineva sisustusega mängutoad (teemadeks näiteks kalliskivikaevandus, Lumivalgekese loss, pöialpoiste kodu, piraat, džungel, Pipi Pikksukk, Limpa jm), lisaks mängusaalid, kus olemas pehmete pallidega püssilaskeala, batuudid, ronimisatraktsioonid. Ruumidele lisaks on võimalik arvestada toitlustusega, peojuhtidega, lastehoiuga, näomaalingutega ning valida erinevaid aksessuaare ja võimalus tellida lisalelusi mänguväljakule. Juku mängumaad sobivad lastele vanuses 0 - 12 aastat, väikelastealad on mõeldud vanusele 0 - 3 aastat lastevanemate järelvalve all.

Lahtiolekuajad: Lasnamäe ja Õismäe Juku Mängumaa E-P kell 10- 20, Mustamäe peoruum E-P kell 10-20.30, Tartu Lastelinn E-P kell 10-21

www.jukukeskus.ee

Tartu Mänguasjamuuseum

Püsiekspositsioonis on väljas mänguasjad, millega lapsed on siinmail läbi aegade mänginud, lisaks eksponeeritakse kunstnikunukke, maailma rahvaste suveniirnukke ja soome-ugri traditsioonilisi mänguasju. Avatud on mängu- ja meisterdamistuba ning tegelusvõimalusi pakuvad ka ekspositsiooniruumid. Muuseumis korraldatakse vahetatavaid näitusi ja lasteüritusi.

Alates 2005. aasta lõpust on avatud teatri- ja filminukkude maja, kus eksponeeritakse viimase poolesaja aasta jooksul Eestis valminud nukufilmide ja nukuteatrietenduste tegelasi ning traditsioonilisi teatrinukke üle maailma, samuti pakutakse lastele filmiõpetuse programmi.

2010. aastast tegutseb aadressil Lutsu 2 mänguasjamuuseumi teatrimaja Teatri Kodu, kus lapsed saavad vaadata etendusi, teha ise nukuteatrit ning osa võtta põnevatest teatri- ja mänguasjateemaga seotud tegelustest.

Lahtiolekuajad: K - P  kell  11-18

Piletid: lapsed 5-30 krooni, täiskasvanud 30-35 krooni, perepääse 85-100 krooni.

Lutsu 8, Tartu, 7461777

www.mm.ee

 

Autor: Urve Vilk, Signe Sillasoo

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700