ÄP restoranitest: sushi, nuudlid ja krõberoad

Sakala ja Tatari nurgal, endises Fish & Wine’i klaasmajas on nüüd Sakura, ramen’i- ja sushi-baar. Enne Sakala tänavat õitses Sakura, mis tähendab kirsiõit, Narva maanteel.

Mis on sushi, seda teab igaüks, aga ramen on Jaapani nuudliroog, meie mõistes lihtne nuudlisupp. Menüüs on peale ramen’i ja sushi veel kare age’d, yakitori’d, donburi’d, yakisoba’d, tem­pura’d. Mis nad eesti keeles tähendavad, on menüüs kõik kenasti kirjas, nii et tellimust esitades hätta ei jää.

Jõudsin Sakurasse kokkulepitud ajast tükk maad varem ja otsustanud kaaslase ootamise ajal esimese nälja ära kustuda, tellisin enda arvates ühe kiire ja lihtsa roa – kare-age-salati pähklikastmega. Kare age tähendab suupisteid paneeritud kanafileest, nii et minu tellitud roog oli siis salat paneeritud kanafileetükkide ja pähklikastmega.

Ooteaeg venis pikaks, näl­ga kasvatasid lopsakad friteeri­misaroomid, mis väikest restorani valitsesid. Salat jõudis lauale alles 20 minuti pärast, kuigi lõunane tippaeg oli enam-vähem möödas. Roheline salat oli saanud maapähklikastmelt iseloomu ja uudsust ning osutus vägagi maitsvaks.

Igatahes oli see toredam kui järgmine, sealihaga ramen, mis pani õlgu kehitama – puljong oli küll kenasti maitsestatud, aga nuudlid justkui tursunud, pehmed ja maitsetud. Ka paar sealihalõiku ei parandanud asja, pealegi polnud marinaad olulist maitset lihale lisanud.

Nuudlitest jättis eredaima mulje (kui nii nuudlite kohta üldse sobib ütelda) köögiviljalisandiga soba ehk tatranuudlid, mis oli üks tore ja tervislik taimeroog. Meie toidukohtades laialt levinud taimetoidu­ignorantsuse taustal on iga enam-vähem maitsva taimse koosluse olemasolu juba iseenesest tervitatav.

Kui teekultuuri kandis kann rohelise teega ja aasiapärane sangata tassike, siis kohvikultuur piirdus kahjuks leige espressoga. Taas on põhjust meenutada koolifüüsikast tuttavat soojusjuhtivust: soojusenergia kandub aineosakeste vastasmõju tagajärjel kuumemalt kehalt külmemale ehk kui pisike tuline espressoke valada külma tassi, annab ta osa oma soojusest üle tassile, aga ise läheb külmaks, olgu ettekandja kohvi lauale toomisel kui kiire tahes.

Lõunasöögi parimaks osaks olid šokolaadi­-fon­dant ja jäätis, aga neist kumbki pole ju põlisjaapanlane. Jää­tis oli saanud maitse roheliselt­ teelt ja serveeritud koos ploo­mi­likööriga. See pisike ma­gus suutäis tuli edukalt toime eelnenud maitsealaste puudujääkide kompenseerimisega.

Sisekujundus on üldjoontes jäänud samaks kui Fish & Wine’i ajal, lisandunud on mõned pildid-plakatid. Napp joon sobis kala ja veiniga ning sobib ka Jaapani-temaatikaga. Tagasihoidlikul taustal hakkavad silma Sakura ilusad jaapanipärased nõud: kenad taldrikud, kausid, teetassid. Meeldivuste poolele kuuluvad kahtlemata ka Sakura suured aknad.

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

 • Juunis
  17%
  17%
 • Juulis
  83%
  83%
 • Augustis
  0%
  0%
 • Ei puhkagi suvel
  0%
  0%
 • Muu
  0%
  0%

Valdkonna tööpakkumised

Äripäev otsib ASSISTENTI

Äripäev AS

24. jaanuar 2018

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine