Viiendikul inimestest on kõrgenenud veresuhkru tase 

Seitsmes maakonnas ringi sõitnud diabeedibussis testitud inimestest oli 20 protsendil kõrgenenud veresuhkru tase, rääkis Eesti Diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätes.

Maailmas on kõrgenenud veresuhkur keskmiselt 5 protsendil elanikkonnast ning Euroopas haigestub diabeeti 8-9% inimestest. Rahvusvahelise Diabeediföderatsiooni arvates peaks see näitaja olema ka Eestis samasugune, rääkis Ulvi Tammer-Jäätes ETV saates "Terevisioon".

"Meie oleme kogu aeg arvanud, et see on 3-4% elanikkonnast, aga kui võtta diabeedibussi andmed, siis tõesti selgub, et see protsent on märksa suurem. Inimesed lihtsalt ei tea, et nendel on diabeet või diabeedirisk," nentis Tammer-Jäätes, kelle sõnul on talle jäänud väikeste maakohtade külastamisel silma, et paljud inimesed ei ole käinud arsti juures kümmekond aastat, kuigi nende tervisenäitajad on halvad.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara