Prantsuse köök kuulutati UNESCO kultuuripärandiks 

UNESCO kultuuripärandi nimekirja jõudis esimese rahvusliku köögina prantsuse köök, vahendas BBC.

Kenya pealinnas Nairobis toimunud UNESCO komitee istungil valiti Prantsuse toidukultuur vaimse kultuuripärandi nimekirja, mis on esimene kord, mil rahvusköök on jõudnud UNESCO kultuuripärandi nimekirja. Samuti kuulutati kultuuripärandiks Mehhiko köök.

UNESCO ekspertide hinnangul vastab Prantsusmaa kokakunst oma rituaalide ja serveerimisviisiga nimekirja lisamiseks vajalikele nõuetele, üheks valiku põhjuseks oli ka prantsuse köögi kui sotsiaalse suhtlemise vormi tähtsus eraisikute ja gruppide jaoks oluliste sündmuste tähistamisel. Olulised on gastronoomiaga seotud rituaalid - kuidas toitu veiniga sobitatakse, lauda kaetakse ning lauanõud ja söögiriistad asetatakse.

 

 

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

KAAMOS GROUP otsib BÜROOJUHTI

Kaamos Group OÜ

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara