25. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Personalijuhid: töövestlusele ei viitsita alati kohalegi tulla

Personalijuhtide sõnul on häid töötajaid jätkuvalt raske leida ja värbamisprotsess ettearvamatu, näiteks ei tule töövestlusele kutsutu sageli kohalegi. 

Jukat Eesti OÜ personalijuht Sirje Lehtmaa: “Vajame oma meeskonda lapsi armastavaid ja nendega suhelda oskavaid häid klienditeenindajaid. Töötajaskond on noor. Paljud töötajad on sellises vanuses, kus hakkavad ise perekonda looma ja jäävad lapseootele. Uute töötajate leidmine nende asemele ei ole lihtne. Põhjusi on mitmeid. Näiteks lepib personalijuht kokkusaamise potentsiaalse tulevase kaupluse juhatajaga. Kindlaks määratud päeval ei tule tööotsija vestlusele, vaid laseb helistada, et siiski ta ei tule meile tööle. Põhjus võib olla selles, et ühest linnaosast teise sõitmine on tülikas jne. Ühele klienditeenindaja kohale saadab sooviavaldusi sadakond tööotsijat. Hämmingut tekitab see, et noored ei oska CVd kirjutada ja jätavad olulised andmed kirja panemata.”

Riho Pihelpuu ADM Interactive’ist tunnetab samuti spetsialistide puudust tööturul. “Töötajaid on raske leida, kuna meil on kõrged nõudmised ning nad on ka mujal nõutud,” sõnab Pihelpuu.

Merike Mitt Elamuskoolitus OÜst usub, et tööjõuturult on kindlasti häid kandidaate võimalik leida. Lisaks on assistendi ametikoht piisavalt laia ampluaaga. “Suurtest kogemustest või kõrgetest teaduskraadidest rohkem hindame meeldivat isiksust, sära silmis ja tõelist tahet just meie juurde tööle tulla ning panustada.”

Merike Jaamul AS Eesti Postist: “Käimasolevate konkursside kohta on veel vara öelda, kuna kandideerimise tähtaeg pole veel käes. Samas võin oma kogemustele toetudes väita, et häid inimesi on sõltumata ajast raske leida, kuna meil on suuremad nõudmised töö iseloomu ja tingimuste osas. Suveperioodil on ka värbamises nn hapukurgihooaeg, mil töökohavahetuse peale ei mõelda. Seega venivad konkursid pikemaks ja kandideerijaid on vähem kui muidu. Üleüldiseks probleemiks on kujunenud töötuna arvelolevate inimeste kõrged nõudmised töötasu osas ja tööletuleku aja pikenemine seoses saadava töötukindlustushüvitisega. Pigem ollakse töötuna arvel kindlustusperioodi lõpuni, kui tullakse tööle hüvitisest madalama palga eest.”

Loe pikemalt Äripäeva infolehest "Tööjõuturg".

 

Autor: Urve Vilk, Liis Peet

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700