26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: jõulukuu on täis suurmeistrite loomingut

Corelli Music alustab taas jõulukontsertidega, mille raames tuuakse publikuni selliste suurte heliloojate nagu Händeli ja Bachi teoseid ning mitmesuguseid jõulumuusikapalasid.

Corelli Music laiendab sel aastal oma tuntud kontserdisarja “Kirikupühad Maarjamaal” jõulumuusikafestivaliks, mis pakub üritusi terve jõulukuu jooksul kuni aasta viimaste päevadeni.

1. advendi kontserdid tutvustavad pillide kuningat orelit, järgmised advendikontserdid viivad pühademeeleolu mõisatesse ja muusikasalongidesse. Aasta lõpeb traditsiooniliste säravate suurvormide kontsertidega.

Festivali avaüritusel toob kauni orelimuusika Viini ajaloolistest kirikutest Eesti publikule Peter Frisée Austriast, mõisates ja salongides pakuvad huvitavate kõladega jõulukava löökpilliansambel PaukenfEst ja Riivo Kallasmaa.

Lõppkontsertide kava “Dixit dominus” aga tervitab 2011. aasta saabumist, kui Tallinnast saab Euroopa kultuuripealinn. Kirikuvõlvide all kõlavad barokiajastu meistrite pidulikud jõuluteosed Eesti filharmoonia kammerkoori, Corelli barokkorkestri ja dirigent Daniel Reussi esituses.

Festivali korraldajad lubavad tänapäeva muusikute vahendusel tuua publikuni kaugete aegade värvi ja meeleolu, nagu vanameistrid seda muusikat oma elu ajal kirikutes ja lossides kuulda võisid.

Festival “Kirikupühad Maarjamaal”

27. novembrist 29. detsembrini Eesti erinevais paigus

www.corelli.ee

Advendiaeg oreliga

27.11 kell 16 Tartu Peetri kirikus

28.11 kell 20 Tallinna Jaani kirikus

Esineja: Peter Frisée orelil (Austria)

Kavas: Schmidt, Franck, Gigout, Bach, Widor, Lemmens

Jõulud mõisas

11.12 kell 18 Anija mõisas Harjumaal

Jõulud Toompeal

12.12 kell 19 Tallinnas Eesti teaduste akadeemia saalis

Esinejad: PaukenfEst ja Riivo Kallasmaa oboel

Kavas: Bachi HTK prelüüdid ja fuugad, Marcello ja Albinoni oboekontserdid, jõulumuusikapalad

“Dixit dominus”

28.12 kell 19 Tartu Jaani kirikus

29.12 kell 19 Tallinna Jaani kirikus

Esinejad: Eesti filharmoonia kammerkoor, Corelli barokkorkester, dirigent Daniel Reuss

Kavas: Händeli “Dixit dominus”, Corelli jõulukontsert, Bachi “Singet dem Herrn”

 

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700