Tulviste: haridus ei jõua ühiskonna arengule järele

Ülehomme tähistatava Tartu Ülikooli 91. aastapäeva eel leiab õppeasutuse kunagine rektor Peeter Tulviste, et kahetsusväärselt edeneb praegu ühiskond haridusest kiiremini.

"See on paradoksaalne, sest haridus peaks inimesi valmistama ette tuleviku jaoks. Meil aga jõuab enne see tulevik kätte," rääkis Tulviste ERR-i uudisteportaalile ning lisas, et haridussüsteemi muutmine võtab süsteemi konservatiivsuse tõttu aega.

Endine ülikoolirektor peab probleemiks seda, et konkreetsete teadmiste kõrval ei õpetata samavõrra teaduslikku mõtlemist ja teisi mõtteviise, mida on vaja, et inimesed oleks suutelised edasises elus uusi asju kiiremini omandama.

Tulviste sõnul jagub Eestis andekaid noori vaid ühe suure ülikooli jaoks: "Seda võib nimetada eliitülikooliks, aga mõte seisneb ikkagi selles, et seal antaks maailmatasemel haridust." Teised ülikoolid poleks seetõttu halvemad, kuid kõigil elualadel ei ole tema sõnul lihtsalt maailmatasemel haridust vaja.

 

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara