30. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, millised on 100 parimat uut äriideed

"Ajujahi" 40-liikmelise ettevõtjatest ja konsultantidest koosneva eelžürii sõelutud 104 parimat ideed on tänaseks välja valitud.

Allpool saad lugeda, kuidas osalejad oma äriplaani tutvustavad.

1. Ajapakk Postipakk, mis võimaldab saata kiiresti riknevaid kaupu. Saadetisteks võivad olla toiduained, meditsiinilised/ bioloogilised preparaadid või ajaloolise väärtusega arhiivimaterjalid.

2. ANNA EDASI - Üle-Eestiline portaal, kus nii need, kellel on midagi üle, kui ka need, kellel on midagi vaja, leiavad teineteist üles! Nii eraisiku kui ettevõtte tasandil. Kõik on tasuta. Mina toetan Sind, Sina mind... elame samal pinnal, jagame.

3. ApChron MTÜ APCHRON võtab enda peale vastutuse tegeleda karistatud inimestega (koostöös politsei ja teiste ametiasutustega), keda on määratud ühiskondlikele töödele. Suunatud inimesed teevad ühiskondlikke töid MTÜ-s. MTÜ pakub teenuseid teistele firmadele.

4. Arenevad rõivad. Lapsed kasvavad ja arenevad kiiresti. Meie loodud lasteriided ka kasvavad ja arenevad. Naistele meeldib tihti garderoobi uuendada. Meie naisteriiete disaini ja /või suurust saab muuta - pole vaja uusi rõivaid osta-säästab aega ja raha. Erinevus "tavalistest"-fotode/joonistega muutmisjuhend.

5. Art Embassy 1)Eesti kaasaegse kunsti eksport galeriidevõrgustikule üle maailma. 2)Kunsti kättetoomine 'inimesele tänavalt' läbi koolituste, näituste ja uudseid lahendusi kasutava veebilehe. 3) Veebirakenduste arendamine, et presenteerida kunsti veebis nii, nagu seda kunagi varem tehtud pole!

6. Biobox - mitmeosaline sorteerimis prügikonteiner. Sorteerimisrevolutsioon!

7. BändCämp Guide - alustavatele või tegutsevatele bändidele muusikateemaliste koolituste pakkumine läbi interneti.

8. Cool Shoes - idee oleks valmistada seade, mis abistaks miljoneid naisi, kes suvekuumuses või lihtsalt peale pikka jalutuskäiku soovivad osta endale ilusa paari kingi, aga ei saa seda teha, kuna jalad on tursunud ja sobiv number ei mahu jalga. Seade võiks välja näha nagu jalavann, ainult jahutav. Külmaseade.

9. Digiõpiku idee on teha CD sari eesti keele õppeks erinevatele tasemetele (vene keele baasil). CD sisaldaks näitelauseid erinevate teemade kohta. Ekraanil näidatakse lauset eesti keeles, siis lisandub ka tõlge vene keeles ja samal ajal loetakse lauset, esialgu aeglaselt ja teist korda kiires tempos.

10. Disaini endale ise särk - tekkis idee inimestele pakkuda läbi weebi selline teenus, kust nad saavad tellida ja disainida endale ise t-särgi. Kui projekti saadab edu, siis tulevikus saaks ka muid riideid ja esemeid disainida.

11. "džungel" - teenus on suunatud kõigile kodanikele, kes tahaksid hoida söögi pealt raha kokku ilma, et peaks selleks laskma postiljonil oma postkasti reklaamidega ära ummistada ja siis kulutama kodus vaba aega nende sirvimiseks. Miks mitte panna odavaim söögikorv kokku Internetis?!

12. Eakatekodude kett väikeeramutes - Niši täitmine: skaala üks ots on suures hooldamise masinavärgis elav eakas (suured, täna valdavalt Eestis levinud), skaala teine ots on kodus elav eakas. Skaala keskel (mida täna Eestis rakendatud ei ole) on tavaeramus koos elavad 4-5 eakat, kes toetuvad teineteisele ja koduabilisele.

13. Einestamine kottpimedas - unustamatu elamus ja teravnenud maitsmismeel.

14. Elektriautode kaablivaba laadimine - eelmisel aastal käisime välja idee elektriautode kaablivabaks tankimiseks. Tänaseks on meil valmis tehnilised lahendused ja töötav prototüüp. Energiasaatja paigaldatakse asfaltkatte sisse ning sõidukis paikneb vastuvõtja. Maksed toimuvad automaatselt sõiduki vastuvõtuseadme id tunnuse järgi.

15. ELU, Enlighted Life in U - Eksklusiivne 100% orgaaniline tooršokolaad käsitööna. Teadlikule, tervislikku eluviisi pooldavale tarbijale. Sellist šokolaadi pole Eesti lettidel enne nähtud. Pakume meeldejäävat elamust läbi šokolaadi, mis valmistatud ülitervislikest ja kvaliteetsetest toorainetest. Šokolaad on meisterdatud maagilisel viisil, mis annab nautlejale positiivset energiat ja tunde, et see on Sinu ELU šokolaad.

16. Eskimo kindad Talve kombo kindad

17. Heategevuslik Interneti-Portaal - Idee seisneb selles, et kõik abivajajad ühte kohta kokku saada, et abipakkujal oleks kergem abi pakkuda. Alates inimestest kelle kodu põles ära kuni loomade varjupaigani ning punase ristini välja. Portaalis võiks olla SMS- ning telefoni süsteem kuhu helistades saab annetada raha abivajajale 24/7

18. Hepatiidi viirus C in vivo mudelid ravimite eelkliiniliseks testimiseks Hepatiidi viirus C poolt põhjustatud maksakahjustuste all kannatab 3% inimeste. Tänapäeval puuduvad head HCV ravimid ning nende väljaarendamist on takistanud oluliselt loommudelite puudumine. Idee on luua uued geneetiliselt muundatud hiired, kes nakkuksid inimese liigi spetsiifilise HCV viirusega.

19. Hoolesild 2010 - Pakume lemmiklooma omanikule ja loomakliinikutele mõeldud veebipõhist heaolukorralduse tarkvara, mis elulist infot analüüsides annab adekvaatse hinnangu looma tervise hetkeseisule, osutab võimalikele varjatud riskidele, ning annab asjakohaseid soovitusi. See on loomaarstist "tarkmees taskus".

20.  I DRIVE ARKi ja Haridusministeeriumiga kooskõlastatud uudne lahendus autokoolide õppetöö lihtsustamiseks - topelt DVD, mis hõlmab endas professionaalseid videoloenguid ja õppematerjale ühe DVD mahus ning koostöös Playtechiga arendatud praktilist sõidusimulatsiooni teise DVD mahus. Õpe on odavam, efektiivsem

21. ID-kaart ukse võtmeks - Pakuksin selliseid ukselukke, mis oleks välimuselt sarnased tavalukkudega, kuid lukusüdamiku asemele või kõrvale saaks panna ID-kaardi pesad.

22. Inimeselt inimesele - Idee on selles, et teha veebikeskkond, kus saab tellida tooted/teenused otse inimestelt, kes neid toodab/teeb. See võib olla toiduained, valmis toit, käsitöö, konsultatsioonid jne.

23. Innovaatilised õppematerjalid  - innovaatilised õppematerjalid on sellised, mis tekitavad huvi uute teadmiste vastu, mis toetavad teoreetilisi teadmisi ning ei lase teadmistebaasil jääda ainuüksi nn raamatutarkuse najale. Õppematerjalid võimaldavad lisaks õppekavapõhistele teadmistele huvi ja soovi korral arendada end edasi.

24. Interactive Business Process - Idee on luua tarkvara ja pakkuda seonduvad teenuseid, mis läbi äriprotsesside kaardistamise võimaldab mõõta, visualiseerida ja teha ettepanekuid ettevõtte/üksuse ressursikasutuse parendamiseks.

25. interaktiivne andmebaas - Interaktiivne andmebaas objektil ITP-le ehitise tehn. dok koostamiseks, haldamiseks ja säilitamiseks. Andmebaasi dok-d on omavahel ajaliselt seotud ning kogu ehitusprotsess ülevaatlikum ja jälgitavam kõikidele projektiga seotud isikutele. Dok-e säilitatakse elektrooniliselt teenusepakkuja serveris

26. Juhtmeta valgustid - Oleme välja töötanud erinevad juhtmeta valgustid, induktsioonluminofoorvalgustid ja induktsioon LED valgustid. Kui tavalisel LED valgustil kulub suur osa energiast soojuseks, siis induktsioon LED valgusti on tunduvalt ökonoomsem. Lisaks veel juhtmeta Exit valgustid, projektsioonvalgustid jms.

27. Kahekohaline Hobibagi - Kahekohaline hobibagi on neljarattaline keskmootoriga tagaveoga maastikusõiduk, mis on suuteline maastikul suuri kiirusi arendama. Selle raam on ühtlasi ka ohutuspuur, mis kaitseb nii sõitjaid kui ka jõuagregaati. Hobibagile on Patendiameti poolt väljastatud Kasuliku Mudeli tunnistus nr. EE 00863.

28. Kanalisatsiooni soojusvaheti - Ideeks on soojusvaheti, mida koos soojuspumbaga rakendades saab reovee jahutada sobivale temperatuurile ning talletatud soojuse tagastada hoone küttesüsteemi.

29. Keep it Fresh! Tegu on külmkapile mõeldud ekraaniga, mis annab ülevaate tarbijale sellest, millised toidukaubad külmkapis peagi riknevad. Tarbija saab vastavalt oma soovile valida millal ja kuidas külmikul olev ekraan teavitab teda riknevast tootest. Info kättesaadavus ka teistest seadeldistest (mobiil, jt)

30. Keskkonnasäästlik, tasuv elektritakso - Uudse akuvahetussüsteemiga elektrilised taksod - säästavad keskkonda ja raha. 75% taksojuhi teenistusest läheb bensiinile ja mootori hooldusele. Taksod reostavad palju, kuna on alati liikvel(300km/ööpäev). Elektritaksol on 3 korda väiksemad kulud. Uudne akuvahetussüsteem teeb teostuse võimalikuks.

31, Klaasist sulatatud dekoratiivkaunistused välistingimustesse Baasreljeeftehnika abil valmistatud puhtast ja värvilisest klaasist õuekaunistused. Kaunistused asetsevad metallist värvitud varda otsas ning torgatakse maasse või kinnitatakse seinale, võivad olla valgustatud. Kujutisteks värvilised rahvusmustrid, loomad, lilled. Peab sobima asupaiga taimedega.

32. KlaasKivi - Vahtklaastellis (KlaasKivi) on ideaalne ehitusmaterjal, millega saab ehitada maja vundamendist katuseni. Klaaskivi on iga ilmastikukindel, purunemiskindel, roostekindel, mädanemiskindel ning kõigile taskukohane.

33. Klaviatuur - Klaviatuur mis muudab arvuti kasutamise mugavamaks.

34. Kärukõigutaja - Olles ise noor lapsevanem, tekkis idee just sellest, et tundsin ise sellest puudust. Toode oleks suunatud lastevanematele, kellel on vastsündinud laps ja kes kasutavad vankrit. Üldjuhul kui tahad väikelast vankris magama panna, kuid kui hetkel just ei jaluta (suvel grillid, teed väljas tööd jms) p

35. Külmkapikompuuter - Külmikule kinnitatav elektrooniline meelespea, mis kajastab hetkeülevaadet olemasolevatest toidukaupadest ja nende kogustest. Manuaalselt sisestatud ja pidevalt uuendatavatele andmetele saab ligi mobiiltelefoni, lauarvutisse või laptop`i installeeritud tarkvara läbi internetiühenduse teel.

36. Küttelahenduse Kalkulaator - Veebikeskkond, mis on arusaadav kasutamiseks kasvõi internetiseeritud vanaemale, eesmärgiga võrrelda erinevate kütteliikide (aastast) kulubaasi ning (uue) investeeringu tasuvuspunkti. Lahedalt Jahe (LJ) / Stay Cool

37. Lendsaurus - Kokkupandav kummimootoriga ühelabaline vabalennu kopteri mudel. Mudellennukid on traditsioonilised ja paljudele teada, trendikas inimene lennutab kopterit. Sobib huvilistele olenemata soost või vanusest. Lennutada saab nii toas, kui õues.

38. Lokaalsed pakkumised - LocalDeal toob kokku kohalikud teenusepakkujad ning mobiilse innovatsiooni. See võimaldab nutitelefonide kasutajatel avastada tema lähedal asuvaid pakkumisi kohvikutelt, poodidelt jmt teenusepakkujatelt. Samuti on võimalik näha oma sõprade ja teiste kasutajate üldist arvamust konkreetsest kohast.

39. Lumme kinni jäänud auto kergesti liikuma! Idee põhineb puidu TUHA erakordsel omadusel puistatuna lumme kinni jäänud auto vedavatele ratastele ja meeter auto sõidusuunda, panna ta kergelt jälle liikuma. Toota ja turustada "lumemaades" pakendatud läbisõelutud tuhka ca 2 l plastmasskanistrites. Ma ise ja tuttavad kasutavad varianti aastaid.

39. Magnetvälja kaitselahendused - Interneti- ja multimeediaajastu ohtlikemateks relvadeks on elektri-ja magnetväljarelvad. Meie oleme välja töötanud erinevatele seadmetele ja tehnoruumidele kaitserakendusi, sh. ka pea võimatuna tunduva magnetimpulsside kaitserakenduse.

40. MaGyPoint Doctor MaGyPoint Doctor on teenus, mis võimaldab inimestel suhelda arstidega Skype programmi või muu analoogse programmi kaudu, parandades patsientide ajakasutust. Patsiendid saavad kasutada, kas arvutit või uue põlvkonna televiisoreid selleks, et suhelda arstiga. Arstil peab olema patsiendifoto, tema isiku identifitseerimiseks.

41. MaGyPoint Hello - MaGyPoint Hello on teenus, mis võimaldab inimestel saata tervitusi Skype`i programmi kaudu oma lähedastele ja sõpradele mingist väga ilusast või kuulsast kohast. Näiteks saata tervitus vanaemale Pariisi Eiffeli tornist või vastupidi vanaema saadab tervituse.

42. MaGyPoint University MaGyPoint University on teenus, mis võimaldab tudengitel osaleda õppeprotsessis Skype`i programmi kaudu. Auditooriumisse paigutatakse vastavad ekraanid, kaamerad ja mikrofonid, mille abil saavad tudengid jälgida ja osaleda loengus, olles samaaegselt kasvõi teises maailma otsas, oma arvutiga, millel on võimalus kasutada Skype`i programmi.

43. Mahe erivajadasi arvestav lastekohvik - Tervislikku toitu pakkuv ja peamiselt lastele suunatud kohvik-klubi kesklinna rohelises osas. Lisaks tervislikule toitumisele on kavas pakkuda lastele ja nende vanematele ka mugavat, huvitavat ja laste arengut toetavat ajaveetmise võimalust. Võimalik tellida tervisliku toitu ka kohale. Arsti koostatud menüü sobib erivajadustega inimestele.

44. Minirulaparkide tootmine ja üritused - Kavas on tootma, müüma hakata näpurula-näpu BMX-i parke, parkide elemente, teostada järelhooldust, korraldada üritusi ja parke rentida. Toodangu lõpptarbijateks on noored, vanuses 6-18a.Põhilisteks klientideks on noortekeskused, spordi-ja elustiilikauplused, kaubanduskeskused, mängusaalid/mängumaad ja teised lõbustusasutused kus olemas juba eksisteerivad mängunurgad. On uudne ja ainulaadne Eestis.

45. Mious - Facebook'i kampaaniate platvorm Mious võimaldab ettevõtetel viia läbi kampaaniaid (loosimised, tarbijamängud jne) Facebook'is, kulutades selleks kordades vähem aega ja raha kui seda tuleks kulutada spetsiaalsete rakenduste väljaarendamiseks. Mious abil lood, haldad ja muudad oma kampaaniaid ilma suuremate kulutusteta nagu proff.

46. Muudetava kujuga koolipingid - Juba aastakümneid, kui mitte -sadu, on õpilastele olnud vastumeelt koolipinki nühkida. Kellel põhjuseks igav tund, kellel aga ebamugav iste: vale kõrguse, sügavuse ning pikkusega. Siinkohal tulevad appi sätitavad koolipingid ning -toolid, -lauad.

47. MyHeritage - Keskkond, mis haldab ja talletab sinu e-pärandi.

48. NoE - Pakume uudset teenust, mis ühendab mahepõllumajandusettevõtteid ning tarbijaid üle Euroopa, hiljem ka üle kogu maailma. Tegu on "ökofacebookiga", mis sisaldab ka e-poodi ning milles kasutajad on nii kliendid kui ökoettevõtted. Püüame suurendada ökotoitumise teadlikkust.

49. Optimized Transportation - Pakkuda kaubatranspordiga tegelevatele ettevõtetele tarkvara lahendust, mis muudab vedudega seotud andmete käitlemise mugavaks, samas optimeerides kauba liikumist efektiivsemaks.

50. Ostukommuun - Veebileht, mis ühendab tarbijaid, Näide: Inimesed, kes soovivad osta IPhone'e, ühinevad veebilehega ning avaldavad soovi, selle tulemusena hangib veebilehte haldav firma niipalju IPhone'e kui vaja märgatava soodustusega, kuna ostes 30 tükki, on suurem võimalus saada need odavamalt kui ostes 1.

51. PaperPlastic - Uudne materjal ja sellest materjalist toodete valmistamine.

52. Plaisir du chat - Põlevkivienergeetikas tekkinud tuhk on jääde, mida saab kasutada suurt absorptsioonivõimet vajava igapäevase tarbeprodukti - nagu seda on kassi allapanu - tootmise substraadina. Loodav ettevõte just sellega tegelema hakkabki.

53. ProArt Gallery veebikeskkond kunstnikele Eesmärgiks on luua internetikeskkond, kus Eesti kunstnikud (elukutselised ja asjaarmastajad) saaksid oma tooteid tutvustada ja müüa. ProArt Galerii ainulaadsus on veebilehel pakutavate toodete mitmekülgsus (eri valdkondade kunstnike teosed ühel lehel) ning võimalus kunstnikel luua isiklik veebileht.

54. Quotista.com - shared quoting experience. Quotista taasleiutab tsiteerimise. Sotsiaalne faktor on Quotista DNA's: kasutajad saavad koguda enda kontole tsitaate, jälgida teisi kasutajaid/teemasid, et avastada läbi tsitaatide häid raamatuid, blogisid, filme, laule jms. Tsitaati lisades saab selle ühe klikiga saata Facebooki või Twitterisse.

55. Rehvide taaskasutus - Eestis tekib erinevate hinnangute alusel kuni 10 000 tonni kasutatud rehve aastas. Rehvidest on võimalik valmistada graanuleid, kütust ja koksi.

56. Reljeefsed klaasuksed ja -pinnad - Valmistada naise siluetiga, päikeseloojanguga, sümbolmustriga reljeefseid klaasuksi. Iga uks on erinev, kunstniku loodud pildiga. Hingedeks ja käepidemeks sobivad hästi sepised.

57. Safety park - Eesmärk on rajada treeningkeskus, kus tööandjad saavad oma töötajate teadlikkuse tõstmise ja koolituse kaudu vähendada nii otseseid kui ka kaudseid kulusid tööõnnetustele. Kasutatavad seadmed, tehnika ja muud rekvisiidid on 1:1 elusuuruses, et tagada tõetruu ülevaade ohtude suurusest.

58. Seinad rõõmsaks! Tihtipeale võib kohata korterelamurajoonides ilmetult vastu vaatavaid tuhme seinapindu. Hallid ja mittemidagiütlevad. Niisamuti suured koolimajad, värvilt tumedad ja lapsi mitte kooli tagasi kutsuvad. Aeg on kätte võtta loovus ning tuua rohkem muinasjutulisust reaalsesse ellu!

59. SHOWSTARS boutique salon - noorte juuksuri-, ilu-, ja tattoosalong

Idee on luua peamiselt noortele mõeldud eksklusiivne täisteenust pakkuv juuksuri-, ilu-, ja tattoosalong. Kliendid saavad läbi salongi kodulehe kujundada omale originaalse ja loomingulise välimuse soengu-, meigi-, ja tattoo templatede näol mida soovitakse, et salong kohapeal teostaks.

60. Skeemnavigeerimine mobiilil - Skeemipõhine navigeerimisrakendus mobiilile.

61. Solaarenergiaga tänavasildid. Lähed külla sugulastele, sõpradele või koolikaaslastele - aga ei leia õiget tänavat, kuna on pime ja tänavasilte on raske märgata. Sellele kõigele on olemas lahendus - päikeseenergial töötavad LED-lampidega tänavasildid.

62. SoPo - Box - Solar Powered Coolbox on innovatiivne alternatiivenergial töötav kaasaskantav jahutuskast. Kasutamiseks kõikjal, kus pole ligipääsu elektrile.

63. Sotsiaalsete töökohtade süsteemi loomine Loome sotsiaalse süsteemi, mille abil edendame suhtlust ettevõtete, kohaliku omavalitsuse, eraisikute ja kodutute inimeste vahel. Sotsiaalsete töökohtade süsteemi abil on võimalik, et abivajajad saavad omavalitsuselt lihtsama tööotsa ja selle eest elementaarse vajaduste katte.

64. Spetsiaalne rattakiiver - Aktiivse ratturina ei ole ma leidnud sellist kiivrit, mis oleks oma välimuselt tagasihoidlik ja kergelt igapäevariietusega sobitatav kuid samas kätkeks sportkiivritele omast head ventileeritavust ning kergust. Idee on pakkuda commuting ratturite segmendile mõeldud toodet, mis sisaldaks neid omadusi.

65. Taaraautomaat - kogu taara korraga! Tüdinenud taaraautomaati ükshaaval pudeleid lükkamast? Meie toode teeb taara viimise lihtsamaks – kallad kõik pudelid kasti ja masin sisestab taara automaati Sinu eest! Lihtne ja mugav!

66. Taimeriga elektriahi Tavalisele elektripliidile sisse ehitada süsteem, mis toimib mikrolaineahjude puhul ja õhugrillide juures. Et ei peaks valvama põhjakõrbemist ja saaks samal ajal ära käia köögist. Paned aja peale, et pool tundi keedame kartuleid, sellest esimesed 10 min kuumema temp juures ja ülejäänud madalamal.

67. Tasku-diktoskän - Lihtne tehnoloogiline abivahend (amatöör)muusikutele või õpilastele/tudengitele nootide/raamatute/tekstide/õppematerjalide või muusika/loengute salvestamiseks.

68. TETRAPAPP - Lühidalt: discounteresmatarbetootebränd. Piimapakendi innovatsioon on meie suur võimalus.

69. Tudengite autopesula frantsiis Äriideeks on autode käsipesu teenuse pakkumine tudengite poolt õppevälisel perioodil (kevad- ja suvekuudel), et teenida lisaraha õpinguteks. Autopesulad rajatakse kaubanduskeskuste parklatesse. Pesulad on hooajalised ja teisaldatavad. Ärimudelist loome frantsiisi ja paiskame selle maailma turule.

70. turvaujukad - Ujumispüksid või muu varustus, mis on koostatud või varustatud selliselt, et uppumisohtu sattunu saaks oma pinnalpüsimist tõhustada.

71. tõlkiv raamat -  idee on teha kakskeelne raamat nii, et vasakul lehel on tekst nt eesti keeles ja paremal lehel on sama teksti võimalikult täpne tõlge nt vene/inglise vm keeles. See on huvitav viis keele õppimiseks. Kui ei saa mingist lausest aru, ei pea sõnastikust otsima, vaid leiad numbrirea järgi vastava tõlke.

72. Täispuhutav laste pissipott - Väikesed lapsed ei saa kasutada tavalisi WC-sid. Neile on vaja kaasas kanda väikeseid pissipotte. Täispuhutava pissipoti eelis oleks see, et see mahuks taskusse/käekotti. Potile käib peale kilekott (umbes nagu prügikastile), nii et pott jääb puhtaks ja selle saab pärast jälle taskusse pista.

73. Tööprotsessid üle IP IMS ja veebirakenduste abil ettevõttesisese suhtlemise, töö planeerimise ja koordineerimise tarkvara arvutitele, pihuarvutitele ja nutitelefonidele. VoIP, instant messaging, info talletamine serverisse, kaardirakendused, marsruutide planeerimine ja tööülesannete koordineerimine ühte tarkvarasse.

74. Vektor3 - Kuubiku eesmärk on muuta matemaatikas vektoreid käsitlevaid peatükke õpilastele kergemini arusaadavamaks. Kuubik on tehtud pleksiklaasist, tahkudel asuvad ruudustikud (ühikud saab ise määrata) ning magnetite abil saab kujutada kuubiku sees vektoreid, neid liita/lahutada, määrata nende sihti jne.

 75. VELOPARK - automaatsüsteemil põhinev jalgrattalaenutus Rajada linna automaatsüsteemil põhinev jalgrattalaenutuspunktid. punkt A * Vali sobiv ratas * Sõida * Aktiveeri sõidu alustamise aeg punkt B * Pargi ratas * Maksa pangakaardiga, mobiiliga või sularahas automaadile

76. Video monteerimine internetis! Võimalus lasta oma videod monteerida kellegi teisel ja saada pärast oma video valmismonteeritult, kõik läbi neti. Videofailid konverditakse kordades väiksemaks ja laetakse monteerijale. Tema annab valmisfaili tagasi, mis linkides algfailidega konverditakse lõppfailiks. Lihtne ja mugav!

79. Virtuaalreis - Võimalus reisida erinevates maades läbi 4D ruumi, harrastada erinevaid puhkusega seotud tegevusi (suusatamine, päevitamine jne) ning seda kõike soovikorral koos reisisaatjaga.

80. VIRTUALDUEL - Virtuaalne mälumäng reaalajas. Kahevõitlus. Osavusmäng internetis. Teadmiste kasiino - võimalus rakendada teadmisi. Võistlemine 1 versus 1. Kes vastab kiiremini ja õigesti, saab punkti. Sponsor = mängu toetaja = auhinnad. Mängus: toote-teenuse-brändi-sõnumiteadvustus. Virtualduel.com

81. VirtualGarden Virtuaalne võimalus kasvatada reaalsel maalapil mahepõllumajanduslikke juurvilju ja aiasaadusi.

82. www.varastatud.ee/www.stolen.com Kui inimene ostab midagi väärtuslikku (jalgratas, telekas, kopp, ATV), siis saab selle registreerida masina numbri järgi portaalis ja kui see varastatakse, siis saab selle varastatuks kuulutada. Iga teise ringi eseme ostja saab SMS-iga kontrollida, et kas ostetav ese pole varastatud.

83. Väiksemad elektriarved suurtele elektritarbijatele Kujuta ette, et toidupoes pole ühelegi toidukaubale juurde märgitud selle hinda, vaid kuu jooksul tarbitud toidukaupade eest saame ühe arve kuu lõpus. Kui lihtne on sellel juhul optimeerida ostukorvi maksumust? Analoogselt me ei tea kuidas moodustuvad meie elektriarved. Energiahaldussüsteem aitab.

84. Õhukvaliteedi parandaja - Toa õhku filtreeriv süsteem, mis puhastab õhu seal leiduvatest tolmuosakestest. Vastavalt toa spetsiifikale ja kasutaja vajadustele on võimalik lihtsalt vahetada süsteemis kasutatavaid filtreid. Lisaks võimaldab süsteem soovi korral pihustada õhku lõhnaosakesi.

85. õnnelaps.eu - Õnnelaps.eu teeb aitamise lihtsaks! Vähihaige väike Indrek, ihtüoosihaige Nestor, Maarjaküla, TÜK Lastefond, SOS Lasteküla, vähekindlustatud laste ülikooliõpingud - kõik projektid ühes portaalis kliki kaugusel. Sotsiaalne IT-lahendus. Selle saidi kaudu laste toetamine saab ühiskondlikuks normiks.

86. Õpiraskustega noorte õppetöö edendamine - Võimalus õppida erinevaid aineid (ajalugu, loodusõpetus, geograafia jt) läbi nelja mõõtmelise ruumi. 4D virtuaalekraan õpetab läbielamise kaudu erinevate põhiainete alustalasid.

87. Üli- ja kutsekooli õpilaste tööbörs Ideeks on luua interneti keskkond, mis on eelkõige suunatud üli- ja kutsekooli õpilastele lisaraha teenimiseks. Kuulutuse saab lisada abi osutaja kui vajaja. Nt. piiratud eelarvega pere soovib odavalt ja maitsekalt sisustada kodu - nad saavad kasutada portaalist leitud õppivat maalrit või disainerit.

88. Bioloogiline patarei - Igasse majapidamisse, majja ning elamusse bioloogiline patarei, mis toodab soojust, gaasi ja elektrit. Nende tootmiseks kasutab patarei elamises tekkivaid bioloogilisi jääke nagu toidujäägid, rohi, lehed, puidujäägid ning paber, papp ja kartong. Patareis võib kasutada ka fekaale. Ilma lõhnata.

89. Childmill Laste mänguväljakutelt on ära kadunud nõukaaegne laste suurim meeleolumagnet - karusell. Nüüd uues kuues: innovaatiline, energeetiline ja ohutum. Laste ja lastevanemate rõõmuks.

90. E-Haridus Kas sa oled hädas koduülesannetega? Meie veebilehel on eraõpetajad, kes teevad sulle teema selgeks Interneti teel. Kas sa tahad olla kooli parim õpilane ja õppida efektiivselt? Me pakume videokursust, kus Eesti parimad õpilased avaldavad oma õppimismeetodid.

91. Imiraam - Ideeks on toota universaalseid katuseraame autodele, mis on kiire paigaldusaja tõttu mugavamad käsitseda, vastavalt veose tüübile ümberseadistatavad ja sobivad väga suurele hulgale automudelitele.

92. Klassi- ja tööruumide peegellaed - Mootori, valgussilma ja päikesepaneelidega varustatud peeglid suunamaks aknast tulevat looduslikku valgust töötasapindadele. Süsteem on intelligentne autonoomne energialahendus, mis muudab oma asendit vastavalt päikese liikumisele.

93. Kännu mööbel Nii väikestest raba kändudest kui suurte puude kändudest tehtud lauad, pingid, toolid ja kapid. Alles jätta poolenisti kännu kuju, kasutada kände nii vertikaalselt kui horisontaalselt.

94. Lahedalt Jahe (LJ) / Stay Cool Lahedalt Jahe on külm abiline kuumal ajal. Piltlikult öeldes on see joogipurgi, -pudeli ümber käiv “vöö” , mis hoiab joogi jätkuvalt jahedana näiteks kuuma rannailma või mehise saunatamise ajal. Kompaktne, taaskasutatav toode, kasutamiseks neile, kellele meeldib jooki jahedalt nautida.

95. Liikuv autoremondi töökoda. Ideeks on teha liikuv autoremondi töökoda veoauto pealisehitusena mis kohale sõites pakkib ennast lahti ja saaks autosid remontida.

96. Marknet Marknet on otseturundusvõimalusi pakkuv internetikeskkond, mis hõlmab enamus B2C valdkondi. Sihtgrupiks on noorema generatsiooni inimesed, kes on harjunud oma eluks vajalikku infot hankima internetist.

97. R-toilet vihmaveekogumissüsteem, mis võimaldaks kogutud vihmavett kasutada koduses majapidamises tualetipoti paagi täitmiseks.

98. Soojatagastiga teisaldatav elektrigeneraator. Teisaldatav ja transporditav sisepõlemismootoriga elektrigeneraator, millele on lisatud soojustagasti tarbe- või küttevee soojendamiseks, kasutades ära mootori ja/või väljaheitegaaside soojust.

99. Spordiüritusel osalejate reaalajas jälgimine. Orienteerumis-, ekstreem- ja seiklusspordi teeb tunduvalt huvitavamaks, kui publik saab meeskondade või osalejate paiknemist kaardil reaalajas jälgida.

100. Termokohvitops. Kohvimasinad üle eesti tihedalt, kust inimesed saavad termotopsiga kohvi-ei mingit sularaha, kuna kiip termotopsi sees toimib justkui kohvi-pangakaart. kas ettemaksuga või arvega või hoopis hooajamaksuga tuleb kohvitopsi hind suhteliselt soodne.

 

Autor: Katariina Krjutškova, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700