Võta aega jõuluootuse nautimiseks!

Oled mõnikord tundnud, et detsember läheb kiiresti rabeledes mööda, juba ongi jõuluõhtu, ruttu praad kõhtu, kingid kätte ja… saigi läbi? Paaritunnine jõuluõhtu ei kompenseeri eelnenud pingutust ja seetõttu on mõistlik alustada jõulutundega varem.

Erinevate uuringute põhjal on teada, et inimestele meeldib head asja kohese tarbimise asemel pigem oodata ja alles siis tarbida. Seega – jõulust veelgi olulisem on jõulude ootus. Mida siis saab ära teha selleks, et kiirest ajast jääks meeldiv mälestus?!

Alusta jõulutunde kultiveerimisega vara, kasvõi näiteks juba esimese kuuse ja jõululaulude ilmumisel kaubanduskeskustesse. Rõõmusta iga lumehelbe üle, mis taevast langeb! Istu viieks minutiks kohvikusse ja naudi tassi head kohvi – see ei võta palju aega ja on stressi vältimisel niivõrd tähtis! Hea ajajuhtija pole mitte see, kes saab võimalikult palju asju tehtud, vaid see, kes võtab endale aega naudingut pakkuvate ja oluliste tegevuste jaoks.

Jõulueelsel ajal muutuvad inimesed meeldivamaks. Just siis on rohkem juhuslikke möödujaid, kes küsimata kargavad appi lumehange kinni jäänud autot välja lükkama. Vaata ka ise selle pilguga ringi – kas saad aidata raske koolikotiga koolilast üle tee minna, lapsevankriga emal trammi astuda või pakkuda muud abi, mida keegi vaja. Andmise rõõm on kõige suurem rõõm ja meie rahulolu hästi veedetud ajast on seda suurem, mida rohkem me saame teistele abiks olla.

Igati vahva tegevus on jõululuuletuse õppimine – sellega võib tegeleda terve detsembri kui vaja. Luuletuste otsimine, nende märkamine ja meeldejätmine on meeldiv protsess, mida saab teha kõikide muude kiirete jõulutoimetustega paralleelselt. Ei ole midagi hirmsamat järjekordsest „jõuluvana punaninast“ või jõuluõhtul sms-teenusega kiirelt tellitud neljarealise salmi veerimisest. Üllata luuletusega ennast ja teisi!

Head positiivsed emotsioonid on alati seotud inimeste tänamisega – ja see töötab mõlemapoolselt. Kaval nipp on meisterdada ise armsad jõulukaardid, mida tassid endaga iga päev kaasas. Niipea kui märkad kedagi, kellele tahaksid midagi head öelda, kingi talle oma kaart ja ütle aitäh möödunud aasta eest. Sa ei kujuta ette kui võimas on sellise teo mõju! Inimesed annavad sulle kamaluga positiivseid emotsioone tagasi ja lisaks aitab selline suhete arendamine kogu järgmise aasta teie koostööle kaasa. Kinkimisel ära piirdu ainult sõprade ja sugulastega – kaardi saaja võib olla ka kolleeg, klient, naeratav kohvikuteenindaja, trennikaaslane või lihtsalt inimene tänavalt.

Ongi selleks korraks kõik. Minu soovitus on võtta üks näpunäide ja üks nädal korraga. Kui oled selle ellu viinud, proovi järgmist. Kõiki korraga rakendades võid jääda ajahätta ja seda me just siin ju praegu vältida üritamegi.

Head ajajuhtimist!

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ardo Reinsalu

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara