3. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: R’n’b-diiva Macy Gray tutvustab uut plaati

Teisipäeval esineb Nokia kontserdimajas festivali Jõulujazz raames r’n’b-täht Macy Gray, kelle toob siia tema suvel ilmunud albumi “The sellout” tutvustustuur.

Ameerika lauljatar Macy Gray, kodanikunimega Natalie Renee McIntyre, on pärit Ohiost. Lapsena oli ta häbelik ja omamoodi ning teda narriti sageli tema omapärase hääle pärast, millest on nüüdseks saanud Gray põhiline müügiartikkel. 

Macy Gray tähelend algas aastal 2000, kui müügile jõudis tema debüütalbum “On how life is”. Selle teisena ilmunud singlist “I try” sai ülemaailmne hitt, mis kroonis edetabelite tippe ja tõi talle 2001. aastal parima naispopvokalisti kategoorias Grammy. Pala oli ka aasta laulu nominent.

Edu on saatnud teda kogu kümnendi vältel. Ta on andnud arvukalt kontserte, teinud koostööd Fatboy Slimi, Santana ja paljude teistega ning mänginud filmides “Training day”, “Spider-man”, “Scary movie 3” jm.

Lisaks on ta välja andnud viis stuudioalbumit, millest viimane nägi ilmavalgust sel suvel ja mida ta praegu mööda Euroopat tuuritades tutvustabki.

Macy Gray – mustade muusika edasikandja

“Macy fenomen seisneb ehk selles, et ta on üks nendest r’n’b- ja mustanahaliste muusika koolkonnast välja kasvanud artistidest, kellest võib rääkida kui popstaarist. Samuti on ta afroameeriklaste muusikatraditsioonid popmuusika kuulajatele atraktiivseks suutnud teha,” arvas Helen Sildna, kes on üks kontserdi korraldajatest.

“Minu arvates on kõige armsam ja omapärasem tema soulilik pool, mida võib võrrelda näiteks Billie Holliday või teiste tema suurte iidolitega. Hinges on ta ikkagi afroameeriklaste muusika ja soulimeelsuse edasikandja,” kirjeldas ta.

Seda soulilikku poolt segatuna rokielementidega kontserdil korraldaja sõnul nautida saabki. “Esitamisele tuleb kindlasti nii selliseid palasid, mis on rohkem soulilikud, kui ka selliseid, mis on ballaadilikud. Muidugi ei puudu tugeva rokienergiaga lood,” kirjeldas Sildna.

Et Nokia kontserdisaal on artisti tuuri jooksul üks väiksemaid, siis kujuneb sellest korraldaja sõnul palju intiimsema õhkkonnaga kontsert kui tavapärased massiüritused.

Kontserdil kavas nii uued kui ka vanad lood

Kuna tegu on plaaditutvustustuuriga, siis kuuleb peaasjalikult Macy Gray uuemat loomingut albumilt “The sellout”, kus osa lugusid on kahasse lauldud Bobby Browni, The Velvet Revolveri ja Romikaga. Kriitikud on seda kogumikku nimetanud tema parimaks plaadiks pärast hittalbumit “On how life is”.

Uue loomingu kõrval saab publik nautida ka vanu muusikapalu, arvas Sildna. “Ma vähemalt ise loodan, et suur hitt “I try” kavast ei puudu,” sõnas ta.

Kontserdi soojendusesineja on Eesti artist Iiris Vesik, kes viljeleb elektroonilise, popiliku ja rokiliku muusika segu, ning produtsent Ago “Seth” Teppand. 

“Kell 6 avame uksed, kell 19 teeb pooletunnise kontserdi oma uute lugudega Iiris, kes on laval live-bändiga, kus on viis liiget. Kell 20 tuleb publiku ette Macy,” rääkis õhtu kavast Sildna.

Macy Gray

7. detsembril kl 19 Nokia kontserdimajas 

Soojendusesineja: Iiris

Piletid: 495–795 krooni

www.jazzkaar.ee,

www.musiccase.ee,

www.macygray.com

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700