Läti tahab esimese jõulupuu püstitamise au endale napsata

Eestlased on läbi aegade teadnud, et maailma esimene jõulupuu seisis Tallinna raekoja ees, lätlased on aga oma ürikutele tuginedes otsustanud selle au endale napsata.

"Tere tulemas Riiga - jõulukuuse sünnilinna!" reklaamib Läti. Vaatamata ütlusele "Ei saa me läbi Lätita" tuleb aeg-ajalt seoses lõunanaabritega alla neelata ka mõni mõru pill: küll on peetud kilusõda, küll vaieldud, kellele kuulub Ruhnu karu, nüüd tahab Riia meilt üle lüüa maailma esimest jõulupuud, mille aga Tallinna Mustpeade vennaskond olla viinud Raekoja ette juba aastal 1441 ehk siis 69 aastat varem kui Riias, vahendas ERR.

"Ma arvan, et me võime seda kuupäeva julgelt kasutada, kui esmamainimist jõulukuusest maailmas, aga võiksime võtta siiski arvesse seda asjaolu, et hiired on osa vanemaid pabereid ära söönud" ütles ajaloolane Jüri Kuuskemaa.

"Meil ei ole vaidlust ja ma arvan, et kui vaadata, kus me maailma kaardil asume, me peame ainult koostööd tegema, kes tahab näha jõulupuu traditsiooni algust - me oleme vaid rõõmsad, et nad sõidavad nii Tallinnasse kui Riiga," rääkis Riia Turismiarenduskeskuse direktor Gastons Neimanis.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara