Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptivõistlus: ahjuõuna maius

Koostisained:

4 suurt õuna

4 spl mett

4 spl pähkleid

4 spl rosinaid

200gr piparkooke

200gr vahukoort

6 spl suhkrut

pisut kaneeli

4spl jõhvikaid

Valmistamine:

Vahusta koor 4 spl suhkruga, purusta piparkoogid tükkideks, aseta madalatesse pokaalidesse kihiti piparkoogipuru, vahukoor, uuesti puru ja tükid ning siis koor, viimaseks kihiks peaks jääma  koor. Pane magustoit külmikusse jahtuma, kuni lauale andmiseni.

Lõika õun pealt koonusekujuliselt lahti, et tekiks lai avaus, mis keskele kitsamaks läheb, täida õun pähkli-rosina seguga ja kalla kõige lõpuks üle meega. Küpseta 180kraadises ahjus ca 20 minutit, kuni õun on kenasti pehme.

Purusta jõhvikad 2spl suhkruga ja lisa veidi kuuma vett, liiguta, kuni suhkur on sulanud ja lisa kaneel.

Serveerimisel, võta külmikust kausikesed kihilise magusaga ja aseta magusa keskele ettevaatlikult veel soe küpseõun ja vala sellele pisut jõhvikakastet.

Retsepti autor: Eveli.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700