4 suurt õuna
4 spl mett
4 spl pähkleid
4 spl rosinaid
200gr piparkooke
200gr vahukoort
6 spl suhkrut
pisut kaneeli
4spl jõhvikaid
Valmistamine:
Vahusta koor 4 spl suhkruga, purusta piparkoogid tükkideks, aseta madalatesse pokaalidesse kihiti piparkoogipuru, vahukoor, uuesti puru ja tükid ning siis koor, viimaseks kihiks peaks jääma koor. Pane magustoit külmikusse jahtuma, kuni lauale andmiseni.
Lõika õun pealt koonusekujuliselt lahti, et tekiks lai avaus, mis keskele kitsamaks läheb, täida õun pähkli-rosina seguga ja kalla kõige lõpuks üle meega. Küpseta 180kraadises ahjus ca 20 minutit, kuni õun on kenasti pehme.
Purusta jõhvikad 2spl suhkruga ja lisa veidi kuuma vett, liiguta, kuni suhkur on sulanud ja lisa kaneel.
Serveerimisel, võta külmikust kausikesed kihilise magusaga ja aseta magusa keskele ettevaatlikult veel soe küpseõun ja vala sellele pisut jõhvikakastet.
Retsepti autor: Eveli.