100gr maitsestamata toorjuustu (mascarpone)
3spl valget viina
¼ tl valget pipart
200gr valget šokolaadi
Glasuurimiseks 200gr valget šokolaadi.
Valmistamine:
1. Sega toorjuust ja alkohol ja pipar kausis.(kui soovid vähem õhkama panevaid, siis vähenda pipara kogust.)
2. Sulata šokolaaditükid vesivannil ja sega ettevaatlikult toorjuustumassi hulka, kuni saad ühtlase massiks.
3.Hoia massi jahedas, kuni mass on piisavalt tahenenud, et saab vormida massist pallikesi, see segu jääb vedelam ja kipub kleepuma käte külge, kuid on seda vaeva väärt!
5.Vormi massist kuulid (suurus on maitseasi) ja pane külmikusse vähemalt tunniks tahenema.
6.Sulata iga retsepti kohta ca 200gr valget šokolaadi ettevaatlikult veevannil. Temperatuur ei peaks tõusma üle 50 kraadi. Kasta kuulid vedelasse šokolaadi ja pane küpsetuspaberile tahenema.
7.Aseta maiustused jahedasse tahenema.
Retsepti autor: Eveli.