2 suuremat kanafileed
150gr mozzarella juustu
50gr feta juustu
75gr päikesekuivatatud tomateid
25gr musti kivideta oliive
tüümiani (värsket)
50gr riivitud parmesani
1 spl palsamiäädikat
soola
Lõika kanafileed taskuteks, maitsesta seest soolaga,
Haki juustud ja sega juurde kokku tomatite ja oliividega ja lisa segule suplilusikatäis palsamiäädikat. Riputa peale tüümiani. Sulge fileed puutikkudega, raputa peale soola ja küpseta 180°C ahjus 30 min. Riputa peale parmesan ja küpseta veel 10 min.
Kirju-riis
100gr riisi
1 punane paprika
1 vars porrut
2spl oliivõli
Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks. Prae oils paprika ja porru kergelt läbi, lisa riis ja kuumuta veel mõni aeg, kuni maitsed on segunenud.
Tomatine juustukaste
2 suurt tomatit
2 küüslaguküünt
0,5 sibulat
1 karp merevaiku
2 spl õli
soola, pipart
pisut värsket basiilikut
Vala õli pannile, ja prae selles hakitud sibul ja küüslauk, lisa tukeldatud tomat ja ja merevaik, soolaga tasub olla ettevaatlik, merevaik on isegi soolane.
Kui pannil olev on keema läinud, lisa merevaik ja kui see ära on sulanud, lisa natuke värsket basiilikut.
Salat prae juurde
1 paprika
1 värske kurk
2 tomatit
1 jääsalat (peasalat)
soovi korral ka üks sibul
1spl oliivõli
Lõika ained ribadeks ja aseta kaussi ja vahetult enne serveerimist vala peale pisut oliivõli. Soovi korral lisa soola ja pipart, aga mina eelistan puhtaid maitseid.
Retsepti autor: Eveli.