Retseptivõistlus: traditsiooniline jõulupraad uues kuues

Koostisained:

2 kg tükk kaelakarbonaadi
150gr kuivatatud musta ploomi
2-3 tk porgandit
1-2 sibulat
4-5 küüsaugu küünt
sinep
sool
pipar
2 kg kartuleid

Valmistamine: Hõõru liha soola ja pipraga ning lase paar tundi seista. Võta fileerimisnuga (pikk, kitsas nuga ja lükka ettevaatlikult piki liha, liha keskelt – tekib avaus. Saadud avausse suru poolitatud porgandid, viilutatud sibulad, poolitatud küüslaugu küüned, sellesse tükki peaks saama teha kaks pikilõiget)
Määri praad pealt sinepiga ja pane, koos vähese veega pannile (võid kasutada ka küpestuskotti).
 Küpseta 180kraadises ahjus 1,5 tundi, siis vähenda ahju temperatuuri 150 kraadini. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°. Kasta aeg-ajalt praeleemega, et liha ei kuivaks. Tekkinud praeleent kasuta kastmena.
Kui liha valmimiseni on jäänud tund, lisa ahjupannile maitsestatud kartulid.
Serveeri hapukapsa ja pohlasalatiga. 

 Retsepti autor: Eveli.

 

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine