Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 13. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptivõistlus: traditsiooniline jõulupraad uues kuues

Koostisained:

2 kg tükk kaelakarbonaadi

150gr kuivatatud musta ploomi

2-3 tk porgandit

1-2 sibulat

4-5 küüsaugu küünt

sinep

sool

pipar

2 kg kartuleid

Valmistamine: Hõõru liha soola ja pipraga ning lase paar tundi seista. Võta fileerimisnuga (pikk, kitsas nuga ja lükka ettevaatlikult piki liha, liha keskelt – tekib avaus. Saadud avausse suru poolitatud porgandid, viilutatud sibulad, poolitatud küüslaugu küüned, sellesse tükki peaks saama teha kaks pikilõiget)

Määri praad pealt sinepiga ja pane, koos vähese veega pannile (võid kasutada ka küpestuskotti).

 Küpseta 180kraadises ahjus 1,5 tundi, siis vähenda ahju temperatuuri 150 kraadini. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°. Kasta aeg-ajalt praeleemega, et liha ei kuivaks. Tekkinud praeleent kasuta kastmena.

Kui liha valmimiseni on jäänud tund, lisa ahjupannile maitsestatud kartulid.

Serveeri hapukapsa ja pohlasalatiga. 

 Retsepti autor: Eveli.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700