2 kg tükk kaelakarbonaadi
150gr kuivatatud musta ploomi
2-3 tk porgandit
1-2 sibulat
4-5 küüsaugu küünt
sinep
sool
pipar
2 kg kartuleid
Valmistamine: Hõõru liha soola ja pipraga ning lase paar tundi seista. Võta fileerimisnuga (pikk, kitsas nuga ja lükka ettevaatlikult piki liha, liha keskelt – tekib avaus. Saadud avausse suru poolitatud porgandid, viilutatud sibulad, poolitatud küüslaugu küüned, sellesse tükki peaks saama teha kaks pikilõiget)
Määri praad pealt sinepiga ja pane, koos vähese veega pannile (võid kasutada ka küpestuskotti).
Küpseta 180kraadises ahjus 1,5 tundi, siis vähenda ahju temperatuuri 150 kraadini. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°. Kasta aeg-ajalt praeleemega, et liha ei kuivaks. Tekkinud praeleent kasuta kastmena.
Kui liha valmimiseni on jäänud tund, lisa ahjupannile maitsestatud kartulid.
Serveeri hapukapsa ja pohlasalatiga.
Retsepti autor: Eveli.