PP: Džässmuusika legendi Joe Zawinuli hinguse mõju all

Minu jaoks oli aasta parim kontsert alles äsja. Päris tore, et see jäi detsembrisse, siis on mälestus sellest aasta kokkuvõtteid tehes veel värske ja ere.

Jõulujazzi raames esines trio, mis koosnes bassimees Linley Marthe’ist, saksofonistist Philippe Sellamist ning laulvast löökpillimängijast Fran?is Lassus’st. Üheskoos võtsid muusikud ette ülihuvitava ja elektrit täis retke legendaarse Joe Zawinuli muusikasse.
Minu jaoks on Zawinuli nimi hullem kui püha lehm. Sattusin Zawinuli esimest ja ainsat korda live’is kuulama 2007. aasta Kopenhaageni džässifestivalil. Olin pärast kontserti pool päeva oimetu ega suutnud mõistlikku juttu ajada.
Otsustasin, et kui mul vähegi avaneb võimalus Zawinuli veel kord ükskõik millises koosseisus laval kuulda, siis ma kaks korda ei mõtle, kas sellele kontserdile minna või mitte.
Õigupoolest ei tulnud sellist võimalust mitte kunagi, sest septembris 2007 Joe Zawinul suri ning kontsert, kus mul oli õnnestunud teda laval näha, oli üks tema viimastest.

Hiljem olen kuulanud tema plaate. Järgmise mulle ette sattunud võimaluse live-kontserdi kaudu Zawinuli loomingust osa saada pakkuski Marthe’i-Lassus’-Sellami kontsert.
Peab ütlema, et see täitis kõik ootused ja enamgi veel. Zawinuli ei ole enam elavate kirjas, küll aga elab edasi tema muusika. Rahututest improviseerimisproffidest, kes oma oskused ja lavavabaduse kõrgtasemeni oskavad viia, ei tule ka puudust.
Kontsert tõmbas kaasa ja tekitas kuulamise vältel tunde, et kõik, mis maailmas vähegi oluline on, toimub just sealsamas minu silme all. Kõiki muusikuid saan kirjeldada vaid ülivõrdes ning see, kui sujuvalt nende koostöö välja kukkus, oli tõeliselt hämmastav.
 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara