PP: Džässmuusika legendi Joe Zawinuli hinguse mõju all

Minu jaoks oli aasta parim kontsert alles äsja. Päris tore, et see jäi detsembrisse, siis on mälestus sellest aasta kokkuvõtteid tehes veel värske ja ere.

Jõulujazzi raames esines trio, mis koosnes bassimees Linley Marthe’ist, saksofonistist Philippe Sellamist ning laulvast löökpillimängijast Fran?is Lassus’st. Üheskoos võtsid muusikud ette ülihuvitava ja elektrit täis retke legendaarse Joe Zawinuli muusikasse.
Minu jaoks on Zawinuli nimi hullem kui püha lehm. Sattusin Zawinuli esimest ja ainsat korda live’is kuulama 2007. aasta Kopenhaageni džässifestivalil. Olin pärast kontserti pool päeva oimetu ega suutnud mõistlikku juttu ajada.
Otsustasin, et kui mul vähegi avaneb võimalus Zawinuli veel kord ükskõik millises koosseisus laval kuulda, siis ma kaks korda ei mõtle, kas sellele kontserdile minna või mitte.
Õigupoolest ei tulnud sellist võimalust mitte kunagi, sest septembris 2007 Joe Zawinul suri ning kontsert, kus mul oli õnnestunud teda laval näha, oli üks tema viimastest.

Hiljem olen kuulanud tema plaate. Järgmise mulle ette sattunud võimaluse live-kontserdi kaudu Zawinuli loomingust osa saada pakkuski Marthe’i-Lassus’-Sellami kontsert.
Peab ütlema, et see täitis kõik ootused ja enamgi veel. Zawinuli ei ole enam elavate kirjas, küll aga elab edasi tema muusika. Rahututest improviseerimisproffidest, kes oma oskused ja lavavabaduse kõrgtasemeni oskavad viia, ei tule ka puudust.
Kontsert tõmbas kaasa ja tekitas kuulamise vältel tunde, et kõik, mis maailmas vähegi oluline on, toimub just sealsamas minu silme all. Kõiki muusikuid saan kirjeldada vaid ülivõrdes ning see, kui sujuvalt nende koostöö välja kukkus, oli tõeliselt hämmastav.
 

 

Osale arutelus

  • Urve Vilk, Mari Hiiemäe

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara