Demjanov: kõrgkoolist ei saa  talupoeglikku elutarkust

Restorani Gloria juht Dimitri Demjanovi hinnangul toodab meie kõrgharidus formaalseid juhte, kelle suhtlemisoskus ja teadmised ei vasta diplomis ettenäidatud hinnetele ning vajaka jääb talupojatarkusest.

Dimitri Demjanov, restoran Gloria juht ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja sõnul õpime me selleks, et iseseisvas elus hästi toime tulla.  Hakkama saada ka siis,  kui juhtume "asustamata" saarele, kus läheb vaja nii talupoja tarkust kui rammumehe jaksu.

 Kõrgkoolide arv pole Demjanovi hinnangul omaette eesmärk. "Traditsioonid ja kvaliteet on endiselt aktuaalsed, kuid aktuaalsed on ka unikaalsed teadmised, kuhu kuulub ka kulinaaria, gastronoomia, toiduvalmistamine ja sellest arusaamine, avaliku toitlustamise organiseerimine, toidudisain ja toidu stilism – seda siis minu kui Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja mättaotsast vaadatuna," rääkis ta. "Selles valdkonnas on kõrgteadmised ja koolitus Eestis olematud vaatamata sellele, et sööme iga päeva ja kulutame selleks rohkem aega kui muule tööst vabal ajal tegemistele."

Kulinaaria, tervisliku toitumise, toidu kui sensori ja maitsekoolitused peaksid algama esimesest kooliaastast ning jätkuma kõrgkoolides vastavate programmide kaudu, usub Demjanov.

Tema sõnul on toiduga seotu ja selle haldamine kindel tulevikuteema ning mida kiiremini sellega alustatakse, seda kiiremini jõuame ihaldatud tsivilisatsiooni. "Mis puudutab kõrghariduse kvaliteeti ja seda, mis hästi või halvasti, siis minu arvates toodab eesti kõrgharidus formaalseid juhte ja kommunikaatoreid, kelle suhtlemisoskus, enesehinnang ja teadmised ei vasta alati diplomis ettenäidatud hinnetele. See tähendab seda, et kõrvuti humanitaar- ja reaalainetega peaksime saama ka midagi pehmemat ehk siis „talupoeglikku“ eluks vajalikku," rääkis Demjanov.

 

Osale arutelus

  • Urve Vilk, Ketlin Rauk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Eesti Vabaõhumuuseum – ajal on lugu!

Rocca al Mares, Tallinna kesklinnast kõigest 15-minutilise sõidu kaugusel asub imeline paik – Eesti Vabaõhumuuseum. Ürituste korraldamiseks leiab siit erinevaid peo- ja seminariruume, kauni looduskeskkonna ning meeliülendavad maitseelamused.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara