PP: Loomaomanike missivõistlus

Draakoni galeriis saab näha skulptor Edith Karlsoni “Koertenäitust”, mis on näitus näituse sees.

Noor skulptor Edith Karlson jätkab loomade teemaga. Umbes samal ajal eelmise aastavahetuse paiku eksponeeris ta Hobusepea galeriis näitust “Tsirkus”, mis oma helitausta ja läbimõelduse poolest oli üpriski suurejooneline ja mõjuv.
Draakoni galerii väiksesse ruumi on kunstnik seekord mahutanud koertenäituse. Ta ise ütleb, et põhitähelepanu ei ole mitte koertel, vaid nende omanikel, kes fanaatiliselt oma lemmikloomi näitustele valmis seavad ja nendega seal osalevad.
Ilmselt jääb kogu koerte missivõistluse ümber käiv melu peategelastele endile päris kaugeks ja hoopis peremehed on need, kes seda täiel rinnal naudivad.
Siiski ripuvad keset Draakoni galerii ruumi ehitatud suure karusselli küljes just koerakujulised skulptuurid. Keegi lükkab karusselli käima ja show on alanud. Kui vaid see karussell ka muusikat teeks, oleks õõvastav moment täielik.

Ketis loomad. Helendava peaga ja kahel jalal seisev inimsuuruses koer hoiab rihma otsas teist väiksemat koera. Koeraomanikust on saanud hirmutava väljanägemisega elukas.
Kristina Normani väikeste pronkssõdurite moodi on hulk väikseid koeri tihedalt üksteise kõrvale lauale kokku kogutud. Ei puudu ka üksik kurvameelne õhupall, mis nagu tahaks kogu asjale koertenäitusele omast elavust ja pidulikkust juurde anda.

Loomaomanike kehvikud. Koerte jäigad kujud on ilmselt tahtlikult hoolimatult voolitud – see rõhutab nende hädist ja piinatud väljanägemist. Koertenäitustel uhkelt peremeeste kõrval astuvad lokitatud ja šleifitatud koerad on Karlsoni nägemuses muutunud piinatud ning kohati ka füüsiliselt moondunud olenditeks.
Kui “Tsirkuse” näitus oli mõjuv seetõttu, et kõik oli õige pisut üle vindi keeratud, siis “Koertenäitus” on veidi tagasihoidlikum. Karlson ei kaldu siin erilistesse liialdustesse. Pulbitsevalt fanatismipajalt kergitatakse kaant vaid õige pisut.

Edith Karlson “Koertenäitus”
Draakoni galeriis,
Pikk 18, Tallinn
Avatud 15. jaanuarini

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ragne Nukk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara