PP: Loomaomanike missivõistlus

Draakoni galeriis saab näha skulptor Edith Karlsoni “Koertenäitust”, mis on näitus näituse sees.

Noor skulptor Edith Karlson jätkab loomade teemaga. Umbes samal ajal eelmise aastavahetuse paiku eksponeeris ta Hobusepea galeriis näitust “Tsirkus”, mis oma helitausta ja läbimõelduse poolest oli üpriski suurejooneline ja mõjuv.
Draakoni galerii väiksesse ruumi on kunstnik seekord mahutanud koertenäituse. Ta ise ütleb, et põhitähelepanu ei ole mitte koertel, vaid nende omanikel, kes fanaatiliselt oma lemmikloomi näitustele valmis seavad ja nendega seal osalevad.
Ilmselt jääb kogu koerte missivõistluse ümber käiv melu peategelastele endile päris kaugeks ja hoopis peremehed on need, kes seda täiel rinnal naudivad.
Siiski ripuvad keset Draakoni galerii ruumi ehitatud suure karusselli küljes just koerakujulised skulptuurid. Keegi lükkab karusselli käima ja show on alanud. Kui vaid see karussell ka muusikat teeks, oleks õõvastav moment täielik.

Ketis loomad. Helendava peaga ja kahel jalal seisev inimsuuruses koer hoiab rihma otsas teist väiksemat koera. Koeraomanikust on saanud hirmutava väljanägemisega elukas.
Kristina Normani väikeste pronkssõdurite moodi on hulk väikseid koeri tihedalt üksteise kõrvale lauale kokku kogutud. Ei puudu ka üksik kurvameelne õhupall, mis nagu tahaks kogu asjale koertenäitusele omast elavust ja pidulikkust juurde anda.

Loomaomanike kehvikud. Koerte jäigad kujud on ilmselt tahtlikult hoolimatult voolitud – see rõhutab nende hädist ja piinatud väljanägemist. Koertenäitustel uhkelt peremeeste kõrval astuvad lokitatud ja šleifitatud koerad on Karlsoni nägemuses muutunud piinatud ning kohati ka füüsiliselt moondunud olenditeks.
Kui “Tsirkuse” näitus oli mõjuv seetõttu, et kõik oli õige pisut üle vindi keeratud, siis “Koertenäitus” on veidi tagasihoidlikum. Karlson ei kaldu siin erilistesse liialdustesse. Pulbitsevalt fanatismipajalt kergitatakse kaant vaid õige pisut.

Edith Karlson “Koertenäitus”
Draakoni galeriis,
Pikk 18, Tallinn
Avatud 15. jaanuarini

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ragne Nukk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara