Viru hotell avab 23. korrusel KGB töö muuseumi

Sokos Hotel Viru avab 13. jaanuaril muuseumi, kus tutvustakse hotelli ajalugu ning KGB tegevust väliskülaliste jälgimisel.

Viru avab Euroopa kultuuripealinna aasta raames Eesti esimese hotellimuuseumi Viru hotell ja KGB neljapäeval. Hotelli viimasel, seni suletud 23. korrusel avatavasse muuseumi pääseb ainult 25 inimest korraga elavas järjekorras hotelli fuajee kaudu. Muuseumisse pääs vaid koos giidiga.

"Viru hotell on olnud varsti 40 aastat Tallinna maamärk ja lugematute legendide allikas," ütles hotelli tegevdirektor Anu Soosaar. "Muuseumi ideed on kaalutud juba üle kümne aasta, sest KGB poolt maha jäetud ruum 23. korrusel ja lood nende tegevusest hotellis on pakkunud meie külalistele tohutut huvi. Euroopa kultuuripealinna aasta on õige aeg rääkida Viru hotelli loost, KGB rollist selles ja laiemalt kogu ajastust – see annab ka kaugelt tulnud külalisele võimaluse tajuda aega, kust me tuleme," selgitas ta.

Muuseumi väljapanek on pärit peamiselt hotelli arhiivist. 13. jaanuaril on lisaks muuseumi külastusele tasuta ka pooletunnised teemaekskursioonid bussiga, mis algavad ja lõppevad Viru hotelli ees. Reisijate käsutuses on nõukogude aegne buss ja neljas keeles teenindav giid. Väljumised iga poole tunni järel alates kl 11.00. Marsruut: Viru Väljak (Stalini väljak, Keskväljak) – Narva mnt (Adolf Hitleri tänav) – Pronksi tänavat pidi üle Gonsiori (Lomonossovi) tänava – Liivalaia (V. Kingissepa) – Lauteri (Imanta ) – Islandi väljak (Lenini puiestee) – Estonia pst – G. Otsa – Pärnu mnt – Viru väljak.

Aprilli lõpuni pääseb muuseumisse laupäeviti ja pühapäeviti kl 10 ja 11.30. Maist kuni septembri lõpuni on muuseum avatud kõigil nädalapäevadel kl 10-18 ja ekskursioonid väljuvad igal täistunnil. Pileti hind on seitse eurot, hotellikülalistele viis eurot. Sotsialistliku töö kangelastele Viru hotelli teatel väljaspool järjekorda sissepääsu ei ole.

AS Sokotel on SOK kontserni tütarfirma, kes tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Hotellis on 516 hotellituba, kaasaegne konverentsikeskus, suur restoranimaailm, ilukeskus ja saunad. Sokos Hotel Viru on Eesti suurim hotell, mis majutab korraga enam kui tuhat inimest. Tänavu maikuus täitub hotellil 39. tegutsemisaasta.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Indrek Kald

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara