Fazer: eestimaalane sõi 20 kg leiba ja pea sama palju saia

Fazeri teatel sõi möödunud aastal iga eestimaalane 20 kilogrammi leiba aastas, mis teeb nädala kohta keskmiselt ühe pätsi. Umbes sama palju ehk 18 kilogrammi inimese kohta söödi 2010. aasta jooksul saia.

Fazer Eesti juhatuse esimehe Kristjan Kongo sõnul on päts leiba nädalas vähem kui Eesti toitumissoovitus ette näeb. „Tegelikult oleks hea, kui sööksime leiba veidi rohkem, praeguse 2 viilu asemel vähemalt 3 viilu päevas, mis tähendab ligikaudu 1,5 pätsi nädalas. Samas sööb eestlane aastas umbes kolm kilogrammi rohkem leiba kui meie lõunanaaber lätlane,“ lisas Kongo.

Fazeri arvutused põhinevad turu-uuringute firma Nielseni andmetel, mille kohaselt müüdi möödunud aastal (detseber 2009 – november 2010) Eestis 25 520 000 kilogrammi leiba. Lisaks leivale müüdi Nielseni andmetel Eesti kauplustes möödunud aastal 25 323 000 kilogrammi saia, mis teeb inimese kohta aastas keskmiselt 18 kilogrammi.

 

 

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara