28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PP: Kontserdisari “Improtest” alustab järjekordset hooaega Eesti muusikaga

Taas saab hoo sisse kontserdisari “Improtest”, mis toob kuulajateni improvisatsioonilist muusikat Eestist ja mujalt. “Improtesti” raames on kontserte korraldatud aastast 2005. Erandlik ei ole ka tänavune, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.

Selle hooaja esimesel kontserdil astub lavale instrumentalist, helilooja ja basskitarrist Rivo Laasi, kes on üks Eesti esimese vabaimprovisatsioonilise grupi Tunnetusüksus asutajaist. Teiste hulgas on ta mänginud koos selliste vabaimprovisatsiooni tippmuusikutega nagu Ken Hyder, Tim Hodkinson, Werner Lüdi Sunnymoon, Skirmantas Sasnauskas, Jacques DiDonato jpt.

Temaga koos saab esinemas näha ka vokalist Priit Lehtot, kelle improalaste koostööpartnerite pikas nimekirjas on näiteks Anto Pett, Kent Carter, Etienne Rolin, Francois Rosse, Robert Jürjendal, Anneliis Poll, Tanel Ruben, Jaak Sooäär ja hulk teisi.

Eesti muusika kõrval on võimalik kontserdisarja järgmistel kontsertidel saada osa Vene improvisatsioonilisest muusikast, kui veebruaris esineb Spies Boys. Märtsikuise improkontserdi ajal astub lavale Suurbritannia muusik George Haslami, kes esineb ühes Tõnu Naissoo ja Taavo Remmeliga.

Mais ei jää pidamata festival “Improtest”, mille selleaastane peaesineja Fred Frith on tunnustatud helilooja ja pillimees. Kõige rohkem teataksegi teda ehk tema erakordse kitarrimänguoskuse järgi.

"Improtest”: Priit Lehto & Rivo Laasi

31. jaanuaril kl 19.30 Kanuti gildi saalis

Sel hooajal veel:

25. veebruaril kl 19.30 Spies Boys

9. märtsil kl 19.39 George­ Haslam, Tõnu Naissoo ja Taavo Remmel

Piletid: 5–8 eurot

www.improtest.ee

Autor: Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700