16. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida ootab tippjuht personalijuhilt?

Suurbritannia Personaliarenduse Instituudi aastakonverentsil oli üheks teemaks küsimus, mida ootavad tippjuhid personalijuhtidelt, kirjutab ajakiri Personali Praktik.

Selgus, et põhiline etteheide personalijuhtidele on vähene arusaamine ärimudeli toimimisest ja ettevõtte finantsjuhtimisest, kirjutas People Management Magazine.

Digitaalmeedia ettevõtte Trinity Mirror juhi Paul Halliwelli sõnul kuluks tippjuhtidel liiga palju aega personalijuhtidele asjaolude selgitamiseks, mistõttu on lihtsam jätta personalijuhid strateegiliste otsuste arutelu korral lihtsalt kõrvale. Kahtlemata tuleks personalijuhile kasuks ka mõningane majandusharidus.

Teiseks etteheiteks personalijuhtidele oli liigne jäikus reeglitest ja juhistest kinnipidamisel, mis muudab nende tegutsemise ettevõtte seisukohast vahel üsna elukaugeks. Seda kinnitasid nii Salfordi linnavolikogu esimees Barbara Spicer kui ka elektroonika jaemüügiga tegeleva Richer Sounds Ltd juht David Robinson.

Nende tähelepanekute kohaselt kuuleb personalijuhtide suust liiga tihti: “Nii ei saa teha, pole ette nähtud, ei tohi!” Takistuste nägemise asemel soovitatakse personalijuhtidel pigem korraks maha istuda ja mõelda, kuidas oleks probleeme paindlikumalt lahendada, seades esikohale tööandja vajadused.

Samas kinnitasid kõik paneeldiskussioonis osalenud tippjuhid personalijuhtide olulisust. Spiceri sõnul on personalitöötajate põhitööks anda organisatsioonile inimlik mõõde. Tippjuhina usaldab ta ise personalitöötajate intuitsiooni ning oskust avada töötajate ootusi ja hinnanguid, mille abil saab organisatsioonis toimuda areng.

Loe täispikka intervjuud ajakirjast Personali Praktik.

 

Autor: Urve Vilk, Tiina Saar

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700