Iga kümnes täiskasvanu on õppur 

Võrreldes viie aasta taguse ajaga oli elukestvas õppes osalejate arv möödunud aastal kaks korda suurem, vahendab ERR.

Statistikaameti äsja avaldatud andmete kohaselt osales mullu elukestvas õppes 10,9 protsenti 25-64-aastastest Eesti elanikest, viimases kvartalis oli täiskasvanud õppijate osakaal 12,6 protsenti, teatas haridusministeerium.

"Tunamullu osales elukestvas õppes 10,6 protsenti täiskasvanud elanikkonnast, kusjuures 2009. aasta viimases kvartalis tõusis täiskasvanud õppijate osakaal esimest korda üle 12 protsendi – see oli 12,2," ütles haridusminister Tõnis Lukas.

Kõige rohkem oli täiskasvanud õppijaid tööalastel kursustel, 2010. aasta neljandas kvartalis osales kursustel ligi 7000 inimest rohkem kui aasta tagasi samal ajal. 2009. aasta neljandas kvartalis oli see arv 55 300, 2010. aasta neljandas kvartalis aga 62 300.

Kuigi tööalastel koolitustel osalenute arv on kasvanud, tuleb ministeeriumi hinnangul tähelepanu pöörata täiskasvanute vähenevale osakaalule tasemehariduses. Eesti üheks olulisimaks probleemiks on erialase hariduseta inimeste suur osakaal, 2009. aastal moodustasid kõrg- või kutsehariduseta isikud kolmandiku kogu 25-64-aastasest elanikkonnast.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Energia avastuskeskus – pinget pakkuv ja ootamatult šikk peopaik

Tallinna vanalinna ja Kalamaja piiril asuv Energia avastuskeskuse hoone on sadade üritusekorraldajate jaoks vastanud kolmele üliolulisele kriteeriumile: a) vana elektrijaama masinamaja peasaal on ootamatu, ent šikk peopaik, b) suurel ekspositsioonialal on külalistele garanteeritult avastamisrõõmu, ja c) keskuse asukoht on lihtsalt väga hea.

Strand SPA & konverentsihotell trumpab konkurendid üle rikkaliku kogemustepagasiga

Lääne-Eesti suurimal konverentsikeskusel on 25 aastat kogemusi ürituste korraldamises. See fakt saadab kindla sõnumi klientidele – võimekas ja usaldusväärne, professionaalne ja kvaliteetne. Just selline koostööpartner on Strand.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara