Iga kümnes täiskasvanu on õppur 

Võrreldes viie aasta taguse ajaga oli elukestvas õppes osalejate arv möödunud aastal kaks korda suurem, vahendab ERR.

Statistikaameti äsja avaldatud andmete kohaselt osales mullu elukestvas õppes 10,9 protsenti 25-64-aastastest Eesti elanikest, viimases kvartalis oli täiskasvanud õppijate osakaal 12,6 protsenti, teatas haridusministeerium.

"Tunamullu osales elukestvas õppes 10,6 protsenti täiskasvanud elanikkonnast, kusjuures 2009. aasta viimases kvartalis tõusis täiskasvanud õppijate osakaal esimest korda üle 12 protsendi – see oli 12,2," ütles haridusminister Tõnis Lukas.

Kõige rohkem oli täiskasvanud õppijaid tööalastel kursustel, 2010. aasta neljandas kvartalis osales kursustel ligi 7000 inimest rohkem kui aasta tagasi samal ajal. 2009. aasta neljandas kvartalis oli see arv 55 300, 2010. aasta neljandas kvartalis aga 62 300.

Kuigi tööalastel koolitustel osalenute arv on kasvanud, tuleb ministeeriumi hinnangul tähelepanu pöörata täiskasvanute vähenevale osakaalule tasemehariduses. Eesti üheks olulisimaks probleemiks on erialase hariduseta inimeste suur osakaal, 2009. aastal moodustasid kõrg- või kutsehariduseta isikud kolmandiku kogu 25-64-aastasest elanikkonnast.

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Järveveere puhkekeskus ootab külastajaid nii suvel kui talvel

Maalilisel Võrtsjärve kaldal Valma külas asuv Järveveere puhkekeskus on suurepärane paik suveürituste, seminaride, pulmade ja talvepäevade korraldamiseks.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kas osaled võistlusel PARIM SEKRETÄR 2018?

 • Osalen ise
  0%
  0%
 • Soovitan kolleegi
  0%
  0%
 • Soovitan tuttavat sekretäri
  0%
  0%
 • Ei osale ega soovita, kuid jälgin võistlust veebis
  40%
  40%
 • Ei osale ega soovita
  50%
  50%
 • Muu
  10%
  10%

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGEMENT BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

22. aprill 2018

Maxima otsib BÜROOJUHTI

Maxima Eesti OÜ

24. aprill 2018

Teabevara