ÄP restoranitest: linn linnas ehk Gorodok Lasnamäel

Lasnamäel elab toimekat elu linn linnas: Mustakivi keskuses pakub süüa, juua ja lusti Gorodok. Kuigi see restoran-kohvik-baar on tegutsenud seal juba aastaid, jõudsin kohale alles nüüd, kui aastatepikkune meelelahutus-toitlustusöö on linnakese esimest värskust kõvasti vähendanud.

Gorodok pole oma nime saanud niisama, tegemist on keeruka sopilise süsteemiga. Ukse juures (seespool muidugi) on bussi nr 1 peatus „Gorodok“. Seal paremale keerates jõuab kohvikusse, vasakult tuleb aga kõigepealt Õlletänav, siis sohvadega restoranipool ja Veini tee. Veini tee kõrval on tantsuplats ja nagu piltidelt võib näha, on tantsuõhtud siin rajud.

Rajud küll, aga kord on range. Sisekorraeeskirjad on  seinal ja kõige olulisem on ka menüü sisekaanele kirja pandud: õhtusel ajal ei tohi kanda spordiriideid ja -jalanõusid, mööblit ja nõusid lõhkuda ei või, kaasatoodud viina juua ei tohi ja relva restorani kaasa võtta ei või. Isegi mitte siis, kui relvaluba olemas. Nii et turvaline koht.

Valisime laua kohvikupoolele, sest seal on valgem. Teler näitas parajasti spordikanalilt jalgpalliülekannet, aga hääl on maha keeratud.
Menüü on oma žanri tippteos. Kui ma üldiselt ei suhtu sõbralikult ilukirjanduslikesse toidunimedesse nagu Siga ja Kägu ja Kalamehe unistus, siis Gorodokis on need väljaspool igasugust kriitikat, nii täiuslikult stiilitundlik on siinne nimepaneja olnud.  Mõned minu lemmikud: Armastatud väimehele (röstisai punase kalamarjaga), Valge kotkas (soolapekk kurgi ja sinepiga), Segapuder (omlett singi, seente ja juustuga), Prantslanna (kanasalat), Ajaloo prügikast  - (ohh, see peakski seljanka ametlik nimi olema!), Lamba puhkus (supp), Purjus siga (sealiha džinnikastmega), Talu Lehmake „Mu-Mu“ (veisefilee sinepikastme ja grilltomatiga).

Ülevoolavatele vaimukustele vaaatamata saab aru, millega tegemist, sest kõik on ka kulinaarselt lahti seletetatud. Nii et kui eelroaks valisin salati Ledy-„Di“, teadsin oodata kerget salatit lihaassortii ja marineeritud seentega. Lähemalt tuvusime veel Lamba puhkuse, Lokkis siili ja täis kõhuga ehk toiduga, mille nimi oli Kõht on täis.

Road olid rammusad ja vastasid täiel määral ootustele, mis ühe tubli slaavi söögikoha suhtes võiksid olla. Aga mitte ülearu. Kõige sümpaatsem oli Lamba puhkus: lammas oli heitnud puhkama ubade ja juurvilja peale, ube oli palju, maitset andis juurde küüslauk, supp oli tihke ja vürtsikas. Lokkis siil oli omapärane, aga üpriski meisterlik - kanafilee oli saanud paksu juustukooriku ja pealt krõbedaks praetud, aga liha oli enam-vähem mahlakaks jäänud. Juustul oli mõnus maitse, see polnud miski anonüümne säästujuust. Lisandiks topsike majoneesi, keedukartulid, tomatisekorid ja virsikuviilud– nagu ikka.

Grillitud sealiha juures oli samuti topsike majoneesi, aga kõik muud lisandid olid erinevad ja sobisid seaga kenasti kokku. Ainult meeparfee oli alla keskmist taset, pigem keemiatööstuse kui restorani toodang.

Kui olime oma hilise lõunaga lõpetanud, hakkas parajasti päike looja minema. Päikeseloojang Lasnamäel, kui kraadiklaas näitab 20 külmakraadi, on karm ja suurejooneline. Seda ilu oleks ilma Gorodoki rammusate roogadeta raske taluda. 

Seda kinnitab ka Gorodoki kodulehekülg: „Kui Te soovite külalislahkust tunda, kui Teil on plaanis midagi tähistada või siis lihtsalt natuke nõrgestuma, siis võite kindel olla, et Gorodok on just see koht, mis Teil vaja on.“

Julgen Gorodokki soovitada kõigile, kes kulinaarsete otsingute nimel on valmis rändama ajas ja ruumis.

20 punkti
Toit: 7/10
Teenindus: 7/10
Interjöör: 6/10
Aadress: Mahtra 1, Tallinn
Telefon: 6 218 327
Avatud: E-N 12-23, RL 12-04, P 12-23.
Põhiroogade hinnavahemik: 5-9 €

 

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara