7. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kevadine must-have: lühikesed püksid, kombinesoon ja romantiline kleit

Kevad naudib tähelepanu nõudvaid värvikombinatsioone ning uudseid trenditooteid. Moelavad on vallutanud lühikesed püksid, kombinesoonid, maani voogavad kleidid ning romantika. Justnimelt – naised pakatagu sel kevad-suvel naiselikkusest! 

Kevadel jätkub pükste võidukäik: ühtviisi moes on nii täispikad, kui laiade pükstega kostüümid. Suvi toob moepildile lühikesed püksid, eriti trendikad on üleskeeratavate mansettidega teksašortsid. Julgelt tasub proovida ka kalifeesid, mida sobib kombineerida napi joonega topi ja lühikese minimalistliku jakiga.

Kleitidele lisavad pidulikkust isikupärased satsid ja rüüsid ning läiklevad kangad. Seelikutest on endiselt moeareenil kõrge värvliga põlvi kattev pliiatsseelik ning kevadiselt vallatu minipikkuses seelik. Kelmikust lisavad veelgi põnevad käsitöölised detailid, hooaja tõeline armastus on heegeldatud ja makrameetehnikas topid.

Ülerõivastes jätkub ajatu trentši võidukäik, valikut laiendavad sportlikud mugavad mantlid ja lühikesed jakid. 70ndate boheemlaslikust hipistiilist inspireeritud suvemoe lemmik on lilleline ja satsiline romantilises-hipilikus stiilis šifoonist maksikleit, mille juures punutud kübar on suisa kohustuslik!

Iga fashionista must have´id on sel hooajal lühikesed püksid, kombinesoon, maani maksikleit ning tip-dye (sujuv värvi üleminek heledast tumedaks) tehnikas värvitud kudumid. 

50-, 60- ja 70-ndad toovad kollektsiooni muu hulgas šiki nahkse kleidi, pitskleidi ja -pluusi, kõrge värvliga alt laienevad tumesinised teksad, voogavad pikad seelikud ja kleidid, pearätid, suured lilled kaunistuseks rinnas või peas, narmad, tuunikad ning avarad pluusid.

Asjaliku stiiliga moearmastajatele soovitame trendikat kostüümi, eriti hea, kui see on valget värvi ning seelikut asendavad lühikesed püksid. Mantlimoe lemmikut trentši on disainerid tuuninud nii eest- kui tagantpoolt.

Kadunud pole ka õrnus ja naiselikkus. Hooaja moodi dikteerivad paljuski  püksid, olgu need siis trendikad lühikesed nahksed šortsid, klassikalised kostüümipüksid või mugavad linased suvepüksid. Populaarsed 70ndad on toonud kollektsiooni safarikleidi, lillelise kaela tagant seotava maani kleidi ning ajastule omased püksilõiked.

Kevadele annavad värvi fuksiaroosa ja sinised ning seda koos ja korraga! Suvekleidid ülistavad naiselikkust nii kanga- kui mustrivalikult, värvidest domineerivad naturaalsed toonid, lõigetest leiab nii tüdrukulikku minipikkust kui šikki särkpluuskleiti. Suvine jäägitu lemmik on voogav maani siidkleit. Mantlimood on endiselt armunud trentši ja mackintoshi, mida disainerid on ilmestanud hooajale omaste disainielementidega, värskendust toovad uudsed kimono-stiilis mantlid.

 

 

Autor: Urve Vilk, Merit Välba

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700