Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turundaja: välismaal töötades selgus, et ei oska midagi

„Eestis olles tundus mulle, et tean enam-vähem kõike. Eestist välja minnes aga selgus, et ma ei tea peaaegu mitte midagi,“ rääkis turunduskonverentsil Password mänguasjade, sealhulgas Barbide müügiga tegelevas Mattel Toys´is töötav Kristy Villems-Joergensen.

Välismaal töötamine annab Kristy Villems-Joergenseni sõnul avarama maailmavaate ja oskuse kohaneda muutustega. „Sest kui sa oled üksinda Eestist väljas, oled kõikidele tormidele avatud,“ rääkis ta, "nii heas kui halvas.“

"Olen saanud palju sõpru erinevatest kultuuridest, seeläbi olen muutunud paremaks inimeseks. Vast kõige olulisem on aga see, et olen saanud kindla uskumuse iseendasse, olen saanud uskumuse, et kõik on võimalik ja ma võin kõike muuta. See on olnud vast kõige suurem võit minu jaoks,“ rääkis Villems-Joergensen.

Kristy Villems-Joergensen, kes töötas enne Mattelisse siirdumist pikki aastaid turundajana Carlsbergi kontsernis, alguses Eestis Saku Õlletehases ja hiljem Taanis, soovitas rahvusvaheliseks läbilöögiks võimalusel alustadagi rahvusvahelise ettevõtte harukontorist. Kui see võimalus puudub, tasub müüa ennast nagu brändi, kasutada oma oskuste kuvamiseks sotsiaalmeediat ja investeerida vajadusel sellessegi, et tööks välja valitud sobilikku riiki ise kohale sõita.

Rahvusvahelise läbilöögi eelduseks on Villems-Joergenseni hinnangul äriline mõtlemine, kuna klassikalises situatsioonis kuuluvad turundusliidrid ettevõtte juhtkonda, kus on eelduseks see, et sa tead, kuidas äri toimib. Eeliseks on ka positiivne suhtumine, emotsionaalne intelligentsus ning võime kohaneda kohaliku kultuuriga.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700