Suurim liikluskindlustus kuni 24aastastel BMW juhtidel 

BTA Kindustuse statistilistest andmetest lähtuvalt põhjustavad Eestis kõige sagedamini autoavariisid 18-24 a. vanused meessoost B-kategooria juhilubadega 3-seeria BMW sõidukijuhid, kes põhjustavad avariisid peamiselt Tallinna, Tartu ning teiste suuremate linnade ümbruses. Just sellel sõidukijuhtide grupil tuleb tavaliselt arvestada ka suurema kasko- ja liikluskindlustusmaksega, ütles BTA-Kindlustuse juhataja Olavi Laido.

„Vaatamata levinud seisukohale - mida vanem auto, seda suurem on risk, on huvitav täheldada, et sõiduki vanus avariistatistikat eriti ei mõjuta,“ märkis Olavi Laido. „Analüüsides meie kindlustusgrupi andmeid selgub, et mõnevõrra suurema osakaaluga avariide põhjustajateks on hoopis 3-5 aasta vanused sõidukid. Veelgi enam: numbrid kinnitavad, et enim riskeerivat sõidustiili harrastavad teistest enam 3-seeria BMW meesautojuhid, naised on samade autode roolis aga palju alalhoidlikumad ning põhjustavad peamiselt vaid pisimõlkimisi.“
Olavi Laido ütlusel mõjutab avariistatistika ka kindlustuste poolset riskide hindamist ja kaudselt ka kindlustusetariife.

BTA-Kindlustuse ülebaltikumilise firmasisese statistika kohaselt olid kõikidest 2010. aastal registreeritud autoavariide põhjustajatest 57,7% mehed ning 42,3% naised. Samal ajal lähtub liiklusõnnetuste statistikast, et 71,6% juhtudest olid õnnetusjuhtumid seotud just meesterahvastega. Ka alkoholijoobes põhjustatud autoavariide statistikas on mehed ülekaalus (87,2%).

2010. aastal registreeriti Eestis 31613 liiklusõnnetust, milles oli kokku vigastatuid 1712 ning hukkunuid 78. Liiklusõnnetuste arv päevas oli 2010. aastal keskmiselt 94. Statistiliselt kõige ohtlikum päev liikluses oli reede - 117 õnnetust ning pühapäev oli kõige ohutum - 56 õnnetust päeva kohta. Suurim liiklusõnnetuste arv kellajaliselt jaguneb kella 7.00 kuni 23.00 vahele, kusjuures kõige kõrgem on avariide aktiivsus õhtuse tipptunni (17:00-18:00) ajal.

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara