PP: ilu, täiust ja armastust otsides

Tartu Uues Teatris jõudis lavale Urmas Vadi autorilavastus “Rein Pakk otsib naist”, mille nimiosa mängib näitleja Rein Pakk, tema lavapartneriks on Helena Merzin.

Miks kannab romantiline komöödia säärast pealkirja, kui päriselus on Rein Pakul pere olemas? “Teater ei saa vist mitte kunagi olla päriselu. Ja seda mina teatrilt ka ei ootaks. Ma ei taha, et teater kui kunst peaks näitama meile võimalikult tõetruult meid endid. Ta peaks muidugi olema ühenduses reaalsusega, meie vaimse seisuga, samas aga midagi veel lisaks ütlema või näitama,” põhjendab loo kirjutanud ja lavastanud Vadi.

“Mulle meeldib teater, mis on huvitav ja mis tõstab publiku olmetasandist kõrgemale. Kui on vaja vaadata võimalikult elulähedast teatrit, võib minna turule või sõita bussiga. Või siis minnagi Reinule külla, kus on ta pere,” jutustab ta.
“Mis aga pealkirja puutub, siis seda võib võtta nii, kuidas keegi tahab. Võib arvata, et Rein Pakk tõesti otsib naist, aga seda võib võtta ka selliselt, et Rein Pakk on inimene ja inimene otsib naist. Naine on samuti inimene ja seega otsib inimene inimest. Seda me elus ju tegelikult teemegi,” lisab Urmas Vadi.

Rein Paku enda sõnul on päriselu ja teatri vahel piir väga ähmane. “Teater on mäng, aga mängu tuleb ette ka päriselus ning õnneks ongi hea teatri puhul see piir tihti hägune ja auklik. See on üks asi, mis teatri põnevaks teeb. Mulle tundub, et näidendi pealkiri räägib sisust – tegelane näidendis otsibki naist. Paraku aga pean kõiki vallalisi, intelligentseid ja ilusaid naisi kurvastama tõsiasjaga, et päriselus või, ütleme, eraelus olen ma juba 15 aastat õnnelikus abielus ja kavatsen jätkata samas vaimus. Loodan, et kõigil vallalistel, intelligentsetel ja ilusatel naistel on sellest veel rohkem kahju siis, kui nad on teatris tüki ära vaadanud. Kuigi minu elukogemus ja rahvusvahelised uuringud ütlevad, et vallalisi naisi huvitavadki just abielumehed,” kommenteeris ta.

Paku hinnangul on selles tegelases, kes kannab tema nime ja keda ta kehastab, tema päriselu faktid ja täielikud väljamõeldised läbisegi ja tema kui näitleja jaoks on huvitav neid kokku sulatada. “Ma ei oska isegi öelda, kas mulle meeldib autori nägemus Rein Pakust, ma ei oskagi nii mõelda. Mitte et mul oleks selle nägemuse vastu midagi, aga pigem näen ma seda lihtsalt kui teksti ja lugu mulle meeldib,” toonitas ta.
Lavastaja Vadi on tulemusega rahul. “Rein Pakk saab iseendaga väga hästi hakkama. Ja ma uskusin seda juba ette, enne näidendi kirjutamist. Ma tahan teha koostööd ainult andekate inimestega ja sellepärast ongi Reinu partneriks Helena Merzin,” märgib ta.

“Rein Pakk otsib naist”
Tartu Uus Teater
16. märtsil Tartus Genialistide klubis  
Lavastaja: Urmas Vadi
Osades: Rein Pakk, Helena Merzin
Piletid: 10–12 eurot
info: www.uusteater.ee

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Korralda oma koolitus või konverents tulirelvamuuseumis ja lasketiirus

Taktikalise laskmise keskus suudab teile korraldada unustamatu firmaürituse. Meie konverentsiruum asub tulirelvamuuseumis, kus saab tutvuda tulirelvade ajalooga, viia läbi koolitusi või konverentse.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara