Riik tasub üha enam tundengite maksmata laene

Üha enam kasvab õppelaenusaajate hulk, kes ei suuda laenulepingust tulenevaid kohustusi pankade ees nõuetekohaselt täita ning kelle eest riik on pankadele võlgnevuse ära tasunud, kirjutab ERR uudisteportaal.

Haridusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Rein Joamets ütles , et kui õppelaenu võtnul tekivad raskused pangale laenu tagasimaksmisega ja pank on kaotanud lootuse seda tagasi saada, siis pank rakendab nende võlglaste suhtes riigitagatist, ehk annab võla sissenõudeõiguse üle riigile ja edasi tegeleb võlglastega haridusministeerium.

2010. aasta 7. septembri seisuga laekus pankadelt riigile 476 õppelaenulepingut, mille kogusumma ületas 18 miljonit krooni. 2009. aastal tuli riigile üle 696 lepingut summas enam kui 21,9 miljonit krooni. 2008. aastal sai riik 453 lepingut (14,3 mln krooni) ning 2007. aastal 304 lepingut (9,5 mln).

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

EESTI KILLUSTIK otsib JUHTKONNA ASSISTENTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara