Riik tasub üha enam tundengite maksmata laene

Üha enam kasvab õppelaenusaajate hulk, kes ei suuda laenulepingust tulenevaid kohustusi pankade ees nõuetekohaselt täita ning kelle eest riik on pankadele võlgnevuse ära tasunud, kirjutab ERR uudisteportaal.

Haridusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Rein Joamets ütles , et kui õppelaenu võtnul tekivad raskused pangale laenu tagasimaksmisega ja pank on kaotanud lootuse seda tagasi saada, siis pank rakendab nende võlglaste suhtes riigitagatist, ehk annab võla sissenõudeõiguse üle riigile ja edasi tegeleb võlglastega haridusministeerium.

2010. aasta 7. septembri seisuga laekus pankadelt riigile 476 õppelaenulepingut, mille kogusumma ületas 18 miljonit krooni. 2009. aastal tuli riigile üle 696 lepingut summas enam kui 21,9 miljonit krooni. 2008. aastal sai riik 453 lepingut (14,3 mln krooni) ning 2007. aastal 304 lepingut (9,5 mln).

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara