Veerpalu tekitas virtuaalse laulva revolutsiooni

Hetkel juba üle 40 000 inimest koondav Andrus Veerpalu pooldajate kommuun Facebookis on justkui virtuaalne revolutsioon, leiab veebiagentuuri Okia asutaja ja loovjuht Kaupo Kalda. Samas avaldas ta lootust, et inimesed ei hakka plahvatama iga teema peale.

Kunagi kogunesid inimesed vajalikel hetkedel Lauluväljakule, Balti ketti, Raekoja platsile ja tundsid suurt ühtsustunnet. Eks seda tehakse ka täna, aga siia on tekkinud üks tugevam rahvuslik dimensioon juurde – virtuaalne ühtehoid ning selle väljundiks on sotsiaalmeedia.

Hiljuti levis Facebookis ja muuski meedias üleskutse Keskerakondlike kalduvustega Tallinna TV suure eelarve vastu, ajal, mil lasteaiad on katastroofilises seisus. Neid näiteid on veel (Rimi lihaskandaali mäletate?) ja usun, et nii mõnigi jõuab lõpuks ka sihile. Kindlasti kasvatavad nad aga rahvuslikku ühtekuuluvustunnet, mis kipub kultuuritu hollywoodi-filmiläbu ja võsareporterite saastakihi taha kohati peitu pugema.

Loodetavasti osatakse perspektiivis piiri hoida ja rahvas ei plahvata päris iga tühise teema peale. Veerpalu lugu on aga kindlasti sellist hiigeltähelepanu väärt. Sotsiaalmeedia on tänane laulva revolutsiooni üks uusi võimsaid formaate ning võib olla massiivne vahend, millega tulevikus ühiskonda mõjutada. Kui seda oskuslikult kasutada, olgu sotsiaalselt, poliitiliselt või turunduslikult, on meil käes ehk tugevam (ja ka ohtlikeim?) vahend, kui meil seni ükski teine olnud on.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara