Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 14. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas nädalavahetusel sünnib uus maailmavallutuslik äri

Maailmas populaarsust koguv IT-üritus Garage48 toimub sellel nädalavahetusel taas Tallinnas Ülemiste Citys.

Eelseisval nädalavahetusel osaleb 120 põhiliselt IT-taustaga inimest Eestist, Lätist ja Soomest. Garage48 ühe asutaja Martin Villigu sõnul on võrreldes varasemate ettevõtmistega suuremat tähelepanu pööratud ideede kvaliteedile, millest ühe nädalavahetusega toimivaid teenuseid ja prototüüpe välja arendama hakatakse. Enne üritus on toimunud kaks ajurünnakute õhtut Garage48 HUBis, kus kümmekond ideed said kogenud mentoritelt tagasisidet. Nõuandjateks olid teiste hulgas ka tuntud IT-ettevõtjad nagu Ahti Heinla, Allan Martinson ja Toivo Annus.

„Oleme saanud üle 50 idee, millest reedel tuleb esitlusele 30 parimat ja neist pooled saavad loodetavasti nädalavahetuse jooksul ka käivitatud, ütles Villig. „Võrreldes varasemate üritustega on väga järsult tõusnud mobiiliteenuste populaarsus,” lisas ta.

Varasematelt üritustel on tuule tiibadesse saanud tsitaatide raamat Quotista.com, disainerite töövahend Defolio.com, Lastehoid.net ja Ajapaik.ee. Esimene Garage48 üritus toimus aasta tagasi IT Kolledžis, seejärel käidi uusi garaažiprojekte käivitamas Lätis ja Soomes.

Sel aastal on Garage48-l plaan vallutada Aafrika. Juba maikuus on üritused Nigeerias ja Ghanas, sügisel Keenias, Ugandas ja Lõuna-Aafrika Vabariigis. Aafrika üritused toimuvad koostöös maailma suurimate tehnoloogiafirmadega Google ja Nokia.

Targa Äri Linnas asuvasse Zappi majja kõik Garage48 huvilised ära ei mahu, siis on pühapäeval projektide demoesitlusega finaalüritust võimalik jälgida otseülekandena Internetist alates kl 17:30-st aadressil: http://garage48.org/tallinn

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700