Eesti juht kehakeelt ei jälgi 

Eesti juhid küll usuvad, et inimese kehakeel võib partneri või töötaja kohta nii mõndagi paljastada, ent teadlikult taolisi ilminguid ei jälgita ega raamatust selle kohta nippe juurde ei õpita.

Restorani Vapiano juhataja Tarvo Jaansoo sõnul ta oma töös otseselt kehakeelt ei jälgi. "Ma ei ole seda ka põhjalikumalt uurinud, et oleks teadmisi, millele tugineda," sõnas ta. Jaansoo lisab, et inimesed tulevad restorani nende juurde sööma ning söömisest saadav emotsioon on kohe kõigile näha.

Mis puudutab äri tegemisel sõlmitavaid lepingud, on need restoraniäris pikaajalised. "Ja suurte lepingute sõlmimisel osalevad juristid, seal võib kasvõi rattaga sõita, aga mingi hämamine tehtavaid otsuseid ei mõjuta," usub ta.

Väiketarnijate puhul on Jaansoo hinnangul samuti kohe näha, kas pakutavad õunad on head või mitte, ka selles vallas pole kehakeelega midagi peale hakata. 
"Eks kehakeel mingil määral muidugi midagi inimese kohta näitab," möönab samas Jaansoo. Kõik teavad, et kui on ristatud käed, on tegu kinnisusega ja ka inimese familiaarsus kumab tema olemusest kohe läbi. "Eks inimese loomus sageli peegeldubki just tema käitumises," usub ta.

Jaansoo hinnangul on juhid keskmisest paremad inimesetundjad. "Sellega on vaja tegeleda,“ leiab ta. "Kui puutud kokku väga paljude inimestega, tekib ka nende lugemisoskus." Viimane aga kulub alati ära ning eriti hästi peab seda suutma teha oma lähima töötajaskonna hindamisel. 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara