Eesti juht kehakeelt ei jälgi 

Eesti juhid küll usuvad, et inimese kehakeel võib partneri või töötaja kohta nii mõndagi paljastada, ent teadlikult taolisi ilminguid ei jälgita ega raamatust selle kohta nippe juurde ei õpita.

Restorani Vapiano juhataja Tarvo Jaansoo sõnul ta oma töös otseselt kehakeelt ei jälgi. "Ma ei ole seda ka põhjalikumalt uurinud, et oleks teadmisi, millele tugineda," sõnas ta. Jaansoo lisab, et inimesed tulevad restorani nende juurde sööma ning söömisest saadav emotsioon on kohe kõigile näha.

Mis puudutab äri tegemisel sõlmitavaid lepingud, on need restoraniäris pikaajalised. "Ja suurte lepingute sõlmimisel osalevad juristid, seal võib kasvõi rattaga sõita, aga mingi hämamine tehtavaid otsuseid ei mõjuta," usub ta.

Väiketarnijate puhul on Jaansoo hinnangul samuti kohe näha, kas pakutavad õunad on head või mitte, ka selles vallas pole kehakeelega midagi peale hakata. 
"Eks kehakeel mingil määral muidugi midagi inimese kohta näitab," möönab samas Jaansoo. Kõik teavad, et kui on ristatud käed, on tegu kinnisusega ja ka inimese familiaarsus kumab tema olemusest kohe läbi. "Eks inimese loomus sageli peegeldubki just tema käitumises," usub ta.

Jaansoo hinnangul on juhid keskmisest paremad inimesetundjad. "Sellega on vaja tegeleda,“ leiab ta. "Kui puutud kokku väga paljude inimestega, tekib ka nende lugemisoskus." Viimane aga kulub alati ära ning eriti hästi peab seda suutma teha oma lähima töötajaskonna hindamisel. 

Osale arutelus

  • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Krahv Mannteuffeli suvemõis (Kursi jahiloss)

Eestimaa keskel, käänuliste Pedja ja Kaave jõgede vahelisel alal on ellu ärganud üks vana ja majesteetlik hoone. See on krahv Mannteuffelile kuulunud suvemõisa peahoone aastast 1888, rahvasuus tuntud kui Kursi jahiloss. Seda maja võiks nimetada ka Eesti jahilosside krooniks, ajaloole on väärikas koht tuttav juba 130 aasta jooksul.

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Maxima is looking for a MANAGING BOARD ASSISTANT

Maxima Eesti OÜ

02. aprill 2018

Uudised

Teabevara