Parim toiduaine 2011 on Leiburi Saib

Eesti Toiduainetööstuse Liidu “Eesti Parim Toiduaine 2011” konkursi võitis Leiburi Saib. Parim toit tervisele on lihaveise toodete sari (Rakvere Lihakombinaat), parim mittealkohoolne jook päikesesmuuti (Kadarbiku Köögivili) ja parim alkohoolne jook Vana Tallinn Heritage (AS Liviko).

Autasud parimatele tootjatele anti üle viiendat korda toimunud Toiduainetööstuse Aastakonverentsil.   Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab seitsmeteistkümnendat korda toimunud tootekonkurss, et isegi keerulises turuolukorras panusatavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse. Sel aastal osales „Eesti Parima Toiduaine“ konkursil 43 toodet rohkem kui eelmisel aastal. „Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja tervislikku kodumaist toitu,“ kommenteeris  Sirje Potisepp.
 
“Eesti Parima Toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt 140 uut toodet 34 ettevõttelt.
 
Autasustati ka aasta edukaimaid Toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle „Toiduliidu Parim Eksportöör 2010“ auhinnad:

-  Suurima ekspordikäibega Toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

-  Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest Toiduliidu ettevõte 2010 – AS Spratfil

-  Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes Toiduliidu ettevõte 2010 – AS Santa Maria

-  Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga Toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

Tootegruppide võidutooted, kellele omistati konkursi hõbemärgid, olid:
 
Eesti Parim Lihatoode 2011 - Ahjukael röstsibulaga küpsetuskarbis (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti Parim Pagaritoode 2011 - Saib (AS Leibur)

Eesti Parim Kondiitritoode 2011 - Kalev Désirée täidisega šokolaadid (AS Kalev Chocolate Factory)

Eesti Parim Kaste 2011 - Sinepikaste (AS Salvest)

Eesti Parim Valmistoit 2011 - Suitsuribilihaga hernesupp (AS Salvest)

Eesti Parim Piimatoode 2011 - Köögi toorjuust (AS Maag Piimatööstus)

Eesti Parim Kalatoode 2011 - Tootesari BRIIS (DGM Shipping AS)

Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid: parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt on Eesti müsli (Budget OÜ) ja parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt“ on Karja porgandileib (Karja Pagariäri OÜ).

 

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara