ÄP restoranitest: filosoofiline Lime Lounge

Lime Lounge’i koduleheküljelt leidsin Dante Alighieri sõnad: “Mõelge sellele, et tänast päeva ei tule enam kunagi.” Olgu see Pärnu kui tahes rahvusvaheline linn, Dantega lounge’is kohtumine oli siiski üllatav.

Samas – selles laimirohelises-sidrunikollases kohvikus oleks tal päris mõnus oma Beatrice’i seltsis teed juua. Ega need itaallased ju teed ei armasta, aga teega tuleb Lime paremini toime kui kohviga.
Teed on seal igasugust, küll rohelist, musta, valget... Selle juurde tuuakse suhkrut ja mett. Espresso, ainus kohv, mida ka itaallased kohviks peaksid, tehakse aga külma tassi, nii et lauale jõuab tilk musta mõnu juba jahtununa.
Stiili poolest on Lime üsna värskendav. Sisekujundus on äärmuslikult kontseptuaalne – ei ühtegi ülearust detaili. Isegi šampanja, mis alkoholiletil jahutusnõus troonib, sobib laimitoonidega: muidugi Veuve Clicquot, mis muud. Kujundusliku detailina on see loomulikult suurepärane, ainult hinnaklassilt kuuluks pigem kuhugi teise aega ja kohta.

Menüü on enesekindlalt napp: kaks suupistet, neli salatit, kaks pastat, neli praadi ja kolm magustoitu. Samas on seda parajalt, et usaldust äratada – tõenäoselt osatakse neid ka valmistada. Ja osataksegi, nagu selgus. Pealegi suudab kokk nii mõnestki tavapärasest roast üllatavalt originaalseid nüansse välja võluda.
Taipärane kookosesupp oli tihkem ja rammusam kui iial varem ning parajalt terav. Supikõrvaseks pakuti sooje kukleid ja maitsevõid – pole küll taipärane, kuid ikkagi meeldiv. Järgnes meega glasuuritud pardifilee põldmarjakastmega, lisandiks kartuligratään.

Pardifilee üllatust ei pakkunud, pigem vastupidi. Liha oli liiga pehmeks küpsenud ja iseloomu kaotanud. Kaste oli tore ja kartuligratään osava käega tehtud, aga midagi erilist polnud neilgi lisada.
Vajasin natuke lohutust ja seepärast tellisin magustoiduks brüleekreemi.

Raske ette kujutada, et sellel restoranide põlisvaral veel millegagi üllatada on, aga Lime Lounge’i omal siiski oli. See polnud mitte traditsiooniline koore-munamaius, vaid midagi brülee- ja kohupiimakreemi vahepealset. Ei saanudki aru, kust see kergelt hapukas maik ja kreemine voolavus tulid, aga maiusroog oli värske ja maitses hästi.

Kas sellist kulinaarset loomingut brüleekreemiks nimetada, see on iseasi, aga eks ta seda ikka natuke meenutas, nii et põhjust nime kallal norida tegelikult ei ole.
Ühel hetkel kandis muusika mind kuhugi mujale. Inglise nimega Eesti väikelinnakohvik tundus ühekorraga väga suurlinlik olevat. Oli see muusika, mis märkamatult meeleolu lõi, olid need tihkelt üksteise kõrval seisvad lauad, raamatud, mis aknalaudadel vedelesid, või hoopis mingi tabamatu enesekindlus, omamoodi olemise julgus, mida hoomas nii sisekujundusest kui ka menüüst?

Lime Lounge
Aadress: Hommiku 17, Pärnu
Telefon: 449 2190
Avatud: E–N 12–22,
R–L 12–01
 
27 punkti
toit-jook
8/10
teenindus
10/10
interjöör
9/10
põhiroogade hinnad
4,30–12 eurot

Osale arutelus

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Kopra talu – peopaik Mulgimaa ürgses looduses

Turismistaluna hakkas Kopra talu tegutsema 2000. aasta sügisel. Praeguseks on sellest kujunenud populaarne seminaride, konverentside, suvepäevade ja peoürituste pidamise paik. Kopra talu asub Viljandist 22 kilomeetri kaugusel Tuhalaane külas ning on ümbritsetud ürgmetsadest, soodest ja järvedest.

Küsitlus

Millal plaanid suvel puhata?

  • Juunis
    17%
    17%
  • Juulis
    83%
    83%
  • Augustis
    0%
    0%
  • Ei puhkagi suvel
    0%
    0%
  • Muu
    0%
    0%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara

Sekretär.ee uudiskirjaga liitumine