13. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idamaised helid vallutavad Tallinna

Idamaise muusika festival Orient 2011 toob Eestisse ulatusliku programmi Aasia mägialadelt, kirjutab Puhkepäev.

Alapealkirja “Kõrged kultuurid” kandval festivalil esineb kuuest erinevast regioonist 16 esinejat.

Vähe tuntud paikadest tuuakse Eestisse segu müstilistest rituaalidest, maskitantsudest, suure ajalooga klassikalisest odissi-tantsust ning Himaalaja rahvalauludest.

Veel kolm päeva vältaval festivalil on võimalik näha esinejaid sellistest eksootilistest paikadest nagu Chitrali vürstiriik, Arunachal Pradesh ja Ladakh (India osariigid, mis asuvad Himaalajal), Bhutani kuningriik ja Süüria.

Kõik esinejad on valitud Oriendi programmi festivali kunstiliste juhtide Peeter Vähi ja Tiina Jokineni isiklike retkede ajal Aasiasse.

“Kindlasti on üks programmi koostamise eripärasid see, et me ei pane seda kokku laua taga kabinetis, vaid otsime ise üles huvitavad kooslused vahetult nende elukeskkonnas,” kommenteeris Peeter Vähi esinejate valimise protsessi.

“See aitab meil tuua Eestisse igal aastal autentseid artiste, keda mänedžerid ja tuurigraafikud veel ära rikkunud pole,” lisas Vähi.

Kõik kontserdid toimuvad Tallinna loomaaeda püstitatavas eripärases telgis. Pärast iga etendust toimuvad ringkäigud loomaaia öiste eluviisidega loomade juurde koos Aleksei Turovskiga.

Idamaise muusika festival Orient

11.–15. mail Tallinna loomaaias

www.erpmusic.com

KAVA

13. mail kell 19: Himalaalaja rahvalaulud ja traditsiooniline tants (Ladakh, India). Budistlikud maskitantsud (Bhutan).

14. mail kell 17: India vokaalkunst – Vishal Moghe Ensemble (India). Sufi muusika ja pöörlev derviš (Damaskus, Süüria).

15. mail kell 17: Apatani hõimu šamanistlik rituaal (Arunachal Pradesh, India). Drukpa Kagyu rituaal (Bhutan). Himaalaja laulu- ja tantsuetendus (Ladakh, India). Kalashi eepilised laulud ja tants (Chitral, Pakistan).

Autor: Urve Vilk, Puhkepäev

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700