20. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kurikaelte glamuurne elu

Seriaaliks kasvanud kiirusepropaganda “Kiired ja vihased” muutub osa-osalt järjest jaburamaks ja absurdsemaks, kirjutab Puhkepäev.

Adrenaliinilembeste aasta oodatuim teos, sarja “Kiired ja vihased” viies osa, tekitab vastakaid tundeid. Kui mõte kinosaali uksel paariks tunniks ootama panna, võib filmi nautidagi.

Igatahes kohtuvad Ladina-Ameerikas sarja esimesest ja neljandast osast tuntud tegelased Rio de Janeiros – tegemist tahab üks töö.

Töö läheb kahjuks hapuks ja siis leiab seltskond, et rööviks hoopis kohalikult kahtlase kuulsusega ärimehelt tema 100 miljonit. Selle teoga saaks kindlustada oma tuleviku, lõpetada põgenemise ning olla vaba. Mõeldud-tehtud.

Selleks aga on vaja sisse murda politseijaoskonda, sest kurikael peidab oma varanduse sinna ühte seifi. Õnneks saab Ladina-Ameerikas politseijaoskonda igaüks vabalt sisse ja sealt ka välja jalutada.

Igaks juhuks röövivad peategelased veel neli politseiautot, et nendega suure röövi eelõhtul vilkurite-sireenide taustal üks kiirendusvõistlus maha pidada.

Vahepeal kaklevad kaks suurt meest – paha pätt ja hea seadusesilm –, kes hiljem hoopis mestis röövima lähevad, sest üks päästab teise elu (arva ise, kes ja kellel) ning tagaaetavast saab hoopis eriagendi kambajõmm.

Rikka mehe varandus haagitakse kahe politseiauto taha kahe trossiga ning sedasi uhatakse mööda linna päris politseinike eest põgeneda. Järele jääb hävitatud maa, lõhutud autod, majad ja taristu.

Selline uskumatult jabur, loogikavaba ja füüsikaseaduseid eirav lugu vaatajani tuuaksegi.

Ühelt poolt tundub, et film justkui küsiks, kas pahategemine pahale on ikka päriselt paha ja taunitav.

Teisalt, kui pahategemise käigus lõhutakse suur osa linna maha ning vigastatakse asjasse mittepuutuvaid inimesi, tundub, et vist ei küsi ikka.

Kummalise maigu jätab pätielu unistuslikult glamuursena kujutamine suhu küll.

Või siis ei peaks üldse püüdma seda teost analüüsida, sest pauku saab ju korralikult, efektid on vinged ning kaks tundi kinotoolis taaskäivitavad aju pärast karmi tööpäeva efektselt.

“Kiired ja vihased 5 ”

4/10

“Fast Five” (2011)

Režissöör: Justin Lin

Osades: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges jt

Filmi pikkus: 130 min

Kinodes alates 6. maist

Autor: Rivo Sarapik, Urve Vilk

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700