Estonian Air muudab pagasireegleid

Estonian Air läheb üle seniselt kaalupõhiselt pagasikontseptsioonilt ühikupõhisele, kuna soovib ühtlustada pagasile esitatavaid nõudeid peamiste partnerlennufirmadega.

See toob kaasa tasuta äraantava pagasi kaalu lubatud piirmäära suurenemise ning lisaks ka pardale lubatava käsipagasi mõõtmete suurenemise, teatas lennukompanii täna.

Uute reeglitega seoses suureneb märkimisväärselt tasuta äraantava pagasi kaal, eriti paindliku turistiklassi ja äriklassi piletiga reisijatel. Uue korra järgi on senisest suuremad ka pardale lubatava käsipagasi mõõtmed (56x45x25 cm), mille kaal ei tohi ületada 8 kg.

„Uued pagasireeglid on meie klientidele oluliselt lihtsamad ja arusaadavamad, eriti neile, kes suunduvad jätkulendudele,“ selgitas muutuvaid pagasireegleid Rauno Parras, Estonian Airi kommertsala asepresident.

Uued pagasireeglid hakkavad kehtima lendudel alates 1. juulist 2011 klientidele, kelle piletid on väljastatud 1. juunil 2011 või hiljem. Vanad pagasireeglid kehtivad klientidele, kelle piletid väljastati 31.mail 2011 või enne seda.

1. juulist 2011 on võimalik turistiklassi (Economy) piletiga reisijatel lennule registreerida üks ühik tasuta äraantavat pagasit, mille maksimaalne kaal võib olla kuni 23 kg varasema 20 kg asemel.

Paindlikus turistiklassis (Flexible Economy) saavad reisijad lennule registreerida kuni kaks pagasiühikut, kumbki maksimumkaaluga 23 kg, ehk kokku 46 kg (varasema 30 kg asemel). Äriklassis (Business) on võimalik lennule registreerida samuti kaks pagasiühikut, sealjuures võib ühe pagasiühiku kaal olla kuni 32 kilo – seega on lubatav maksimaalne kaal kuni 64 kilo varasema 30 kilo asemel.

Lisaks saavad EuroBonus lojaalsusprogrammi kuld- ja hõbekliendid tasuta registreerida veel ühe ühiku lisapagasit. Lisaühiku kaal on sama, mis vastava teenindusklassi pagasiühiku üldine lubatud kaal.

Enamik lennufirmasid on muutmas lubatud pagasikontseptisooni, et muuta pagasireeglid lihtsamaks ning arusaadavamaks eelkõige reisijatele, kes suunduvad jätkulendudele. Estonian Air soovitab enne lennureisi konsulteerida lennufirma või reisibürooga, et end aegsasti lennufirma uute pagasireeglitega kurssi viia.

Lisaks muutuvad ka käispagasile seatud piirangud. Alates 1. juulist 2011 tohib käsipagas olla suuruses 56x45x25cm (seni kehtib 45x35x20 cm). Kui seni võis olla 1 ühik käsipagasit suurusega 45x35x20 cm, siis nüüd võib see hõlmata mitut ühikut (näiteks sülearvuti, käekott vms), kusjuures kõikide ühikute kaal kokku ei tohi ületada 8 kilo.

Osale arutelus

 • Anne Oja

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

V nagu vesi ja vaba aeg – V Spaa- ja Konverentsihotellis

V on veemõnude ja vaba aja veetmise element, mis märgib kõike võrratut ja vajalikku. Hotellist, spaast, restoranist, kohvikust ja konverentsikeskusest koosnev kompleks on koht, kus unustad kõik üleliigse ja pühendud vaevata kõigele, mis elus tegelikult oluline on. Hea tervis. Head inimesed. Hea tuju.

Valma Seikluspark pakub uusi võimalusi konverentsideks ja koolitusteks

Lõuna-Eestis, 55 km Tartust Viljandi suunas ja 23 km Viljandist Tartu poole asuv Valma Seikluspark avas uue kaasaegse konverentsihoone, pakkudes senisest veelgi mitmekülgsemaid võimalusi ühendada seminarid, töötoad või koolitused õhtuse lõõgastusega seikluspargis ning meeleoluka firmapeoga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara