6. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhkuserahade hüvitamine Sotsiaalministeeriumi eelarvest

Töövõimetuspensionäril on töölepingu seaduse alusel õigus saada põhipuhkust 35 päeva. Üle 28 päeva ületav põhipuhkus hüvitatakse tööandjale riigieelarvest Sotsiaalministeeriumi valitsemisala eelarve kaudu.

Küsimus: Soovisin jääda puhkusele alates 01. juuni 2011. Olen töövõimetuspensionär ja tean et mul on õigus saada põhipuhkust 35 päeva töölepingu seaduse alusel §5. Aavalduses märkisin ära ka millal soovin puhkuseraha kätte saada, see oli 30. mai 2011. Kätte sain 28 päeva eest puhkusetasu kuid 7 päeva eest ei makstud kuna väidetakse, et sellist asja pole ette tulnud ning ei teata sellisest seadusest midagi. Lubati rääkida raamatupidajaga ehk siis paari nädala jooksul saab asi lahendatud, kui on ikka selline nõue minu poolt õigustatud. Kuid kui nii kaua aega läheb  siis kes maksab mulle viivise raha mitte maksmise eest ja kas mul on õigus sellele? Selgitasin, et kui on väljamakse minule tehtud, tuleb tööandjal esitada taotlus pensioniametile. Kuidas saab olla firma juht ja raamatupidaja nii ebakompetentsed? Või pole minupoolne nõue õige?

Vastus: Vastavalt töölepingu seaduse (TLS) §-le 57 on Teil õigus saada iga-aastast puhkust 35 kalendripäeva.

TLS § 66 lg 1 kohaselt põhipuhkuse  üle 28 kalendripäevapäeva ületava osa eest hüvitatakse tööandjale riigieelarvest Sotsiaalministeeriumi valitsemisala eelarve kaudu.

Puhkusetasu riigieelarvest hüvitamise korra kehtestab Vabariigi valitsus ( vt Vabariigi Valitsuse 11.06.2009. a määrus nr 92 „ Puhkusetasu ja keskmise töötasu riigieelarvest hüvitamise kord“).

 

Autor: Urve Vilk, Ann Tiitson

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700