Toomas Tiivel: töötaja oma äri ei tohi põhitööd kahjustada

Kui on näha, et töötaja põhitöö hakkab kõrvaltegevuste tõttu kannatama, peab tööandja töötaja oma äri tegemisse sekkuma, usub Tele2 Eesti juhatuse endine esimees.

ASi Tele2 Eesti juhatuse endine esimees ja ettevõtja Toomas Tiivel ütleb, et pole otseselt vastu, kui töötaja teeb oma põhitöö kõrval midagi sellist, mis on seotud raha teenimisega, kuid selle käigus ei tohi tekkida huvide konflikti. Kõik sellised olukorrad, kus palgalolija pakub teenuseid, mida tööandjal oleks võimalik temalt osta, on Tiiveli sõnul välistatud. Kujuneda ei tohi ka olukorda, kus töötajal on võimalik tööandjale teenuseid müüa. “Näiteks on töötajal osalus trükikojas ja tööandja tellib sealt mingeid trükimaterjale,” toob Tiivel näite.

Peale konkurentsi tekkimise seisneb oma äriga tegelemisel oht selles, et see võib võtta töötajalt liiga palju aega. Tiiveli sõnul on paar sellist juhust ettevõttes esinenud. “Iga juht peab teadma, millega tema töötajad tegelevad. Töö peab olema tehtud – kas pisut aeglasemalt või kiiresti, pole määrav,” sõnas Tiivel. Kui on näha, et töötaja põhitöö hakkab kannatama, tuleb kindlasti töötajaga rääkida, leiab ta. Ette on tulnud ka selline juhus, et töötaja hobist kasvas välja rahateenimisvõimalus, mis tundus teda rohkem huvitavat kui põhitöö, mistõttu tuli tal ettevõttest lahkuda. “Valdavalt tegeletakse pärast tööd siiski hobidega, mitte oma äri käivitamisega. Nii et massilist probleemi pole.”

Osale arutelus

 • Urve Vilk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara