Google kopeeris Facebookist nupu "Meeldib"

Google tõi hiljuti välja peaaegu klooni Facebookist tuntud nupust Meeldib, nimeks sellel „+1”.

See lubab märkida oma sõpradele, milliseid otsingutulemusi või veebilehti on kasutajad kasulikuks pidanud. Praegu on +1 kasutatav otsimootori inglisekeelsete tulemuste seas. Selleks et +1 hinnangut anda, on vajalik Google'i avalik profiil.

„Like”-nupu, mille tõstetud pöidlaga logo kaunistab paljusid veebilehti ja kutsub külastajaid avaldama hiireklõpsuga oma heakskiitu millelegi – uudisele, retseptile või fotole, lõi Bret Taylor 2007. aastal sotsiaalvõrgustikus FriendFeed, mille kaasasutajaks ta oli ja mille Facebook ostis 2009. aastal, kirjutab värske ajakiri Hei.

Tollal oli nupp vaid moodus, millega julgustada inimesi oma huvisid väljendama, kuid koos Facebooki pea 600 miljonilise kasutajaskonnaga muutub see võimsaks andmekogumisvahendiks.

„Like”-nupu taga peituv kood on kättesaadav igale saidile, kes seda oma lehtedele lisada tahab. Kui kasutaja on logitud Facebooki ja vajutab kusagil veebis „Like”-nuppu, jagatakse saiti kasutaja sõpradega Facebookis.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Kuulsaalis

Pane pidu veerema Kuulsaalis! Lõbus ajaveetmine ja mõnusad söögid-joogid muudavad Sinu pidupäeva kõigile meeldejäävaks!

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara