Kuidas pääseda jaanipäeva lisakilodest?

Spordiklubi Sparta treenerite sõnul tasuks jaaniõhtul lõkke ääres kahe suupoolega liha vitsutamise asemel kaaluda hoolikalt, mida suhu pista ja millal pausi pidada. Kuidas siis hoiduda Jaaniõhtul meeletu ülesöömise eest?

 Argo Aderi sõnul tasuks juba poes lookas riiulite vahel kompassita ringi orienteerudes kaaluda, mida jaaniõhtul lauale panna, et aasta valgeimast ööst ei tuleks organismile kurnavat kogemust. Rasvast tilkuvate sardellide ning pekist nõretava sealiha asemel oleks mõistlik valida menüüsse midagi kergemat. "Looma- või linnuliha,“ soovitab Kerli Gricevicius. "Või hoopiski kala,“ lisab Aune Aunapuu.

"Fooliumis tehtud kala on tervisele äärmiselt kasulik, sealt saad kätte kõik vajalikud Omega-3 rasvhapped," selgitab Argo ning kinnitab, et järgib kindlasti ka ise neid põhimõtteid.
 
Sama hingetõmbega tuletab Argo pidulistele meelde, et liha- või kalataldrikule oleks mõistlik lisada kindlasti ka puu- ning köögivilju. Miks mitte ka seeni. "Liha on seedimisele väga raske, seevastu tomat ja kurk ei koorma suure veesisalduse tõttu niipalju kõhtu," jagab Argo enda peal läbiproovitud toitumisnippe, nagu Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet elutarkusi.

Sven Idarand omakorda utsitab jaanipäeval unustama liigselt kammitsevad toitumisreeglid ja valmistada endale mõnusaid jaanipäeva toite ilma mingi süümepiinata. „Aga muidugi mõista mõistlikkuse piirides,“ manitseb Sven.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers ootab oma tiimiga liituma kahte ASSISTENTI

PricewaterhouseCoopers AS

27. jaanuar 2019

Uudised

Teabevara