Argo Aderi sõnul tasuks juba poes lookas riiulite vahel kompassita ringi orienteerudes kaaluda, mida jaaniõhtul lauale panna, et aasta valgeimast ööst ei tuleks organismile kurnavat kogemust. Rasvast tilkuvate sardellide ning pekist nõretava sealiha asemel oleks mõistlik valida menüüsse midagi kergemat. "Looma- või linnuliha,“ soovitab Kerli Gricevicius. "Või hoopiski kala,“ lisab Aune Aunapuu.
"Fooliumis tehtud kala on tervisele äärmiselt kasulik, sealt saad kätte kõik vajalikud Omega-3 rasvhapped," selgitab Argo ning kinnitab, et järgib kindlasti ka ise neid põhimõtteid.
Sama hingetõmbega tuletab Argo pidulistele meelde, et liha- või kalataldrikule oleks mõistlik lisada kindlasti ka puu- ning köögivilju. Miks mitte ka seeni. "Liha on seedimisele väga raske, seevastu tomat ja kurk ei koorma suure veesisalduse tõttu niipalju kõhtu," jagab Argo enda peal läbiproovitud toitumisnippe, nagu Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet elutarkusi.
Sven Idarand omakorda utsitab jaanipäeval unustama liigselt kammitsevad toitumisreeglid ja valmistada endale mõnusaid jaanipäeva toite ilma mingi süümepiinata. „Aga muidugi mõista mõistlikkuse piirides,“ manitseb Sven.