20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teenindaja palk jääb keskmisele alla 

Tööandjate keskliidu palgauuring leidis, et paljudel töökohtadel, nagu näiteks kassapidajad, lihttöölised tootmises, laotöölised ja klienditeenindajad saavad alla Eesti keskmise palga jäävat töötasu. Kõige paremini on tasustatud nn patsiga poisid IT-sektorist.  

Eesti keskmine palk oli selle aasta I kvartalis 792,34 eurot. Uuringu tulemuste järgi jäi alla selle keskmiselt näiteks klienditeenindaja palk, laotöölise palk. Veoautojuhid ja üldehitustöölised teenisid praktiliselt I kvartali keskmist. Müüjate-kassapidajate ja tootmise lihttööliste palk jäi alla 600 euro. Kõige kõrgem palk on uuringu järgi arvutihooldajatel, kelle töötasu number küünib pea 1200 euroni, arvepidamis- ja raamatupidajate palk on veidi üle 1000 euro.

Tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis märkis, et jätkuvalt on "kõige paremini makstud IT-sektor ehk nn patsiga poisid teenivad kõige enam". Ka raamatupidajad ja üldehitustöölised teenivad rohkem kui teised, tõi Kriis välja. 

„Palgad on tõusnud pigem kõrgelt kvalifitseeritud töötajate hulgas, tavatöötajate ning spetsialistide hulgas on palgatõus väiksem,“ rääkis Kriis ning lisas, et siit saavad oma järelduse teha need, kes sooivad rohkem raha teenida.

Uuringust tehtud peamised järeldused:

*Tööandjad tunnetavad palgasurvet, kuid muudatusi tegema ei tõtta, oodatakse kasvu stabiliseerumist.

*Peamised töötasude muutused tulenevad ettevõtte majandustulemustest, mahtude muutumisest ja personaalsetest kokkulepetest.

*Ennekõike tõusevad spetsialistide palgad, kus tööjõu nõudlus on suurem.

*Suuremat palgakasvu on oodata siis kui tööpuudus oluliselt langeb.

Autor: Kadrin Karner, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700