Time: naisekandmine üks õelamaid spordialasid

Ajakiri Time valis 10 spordiala, mille väärtus on küsitav. Pigem võiks öelda, et tegemist õelate ja probleemsete aladega. Üks neist on ka Eestis tuntud naistekandmine.

Naistekandmise maailmameistrivõistlused, mida peetakse igal aastal Soomes ja milles eestlased kümme korda maailmameistriks on tulnud, on ajakirja hinnangul õudne spordiala. Tegemist oleks naljaka võistlusega kui see ei oleks inspireeritud ajaloost, mil mehed röövisid naaberkülast või -kodudest omale naised. Ehkki võistlust korraldatakse heas usus ja lõbuks, on tegemist pruudiröövi reliktiga, mis ülistab jõmlikkust, vägivalda ja seksuaalset orjastamist.

Naistekandmist peetakse 253,5 meetrisel rajal, millel on kaks kuiva takistust ja üks veetakistus vähemalt üks meeter sügav. Minimaalselt võib kantav naine kaaluda 49 kilogrammi.

http://www.youtube.com/watch?v=IOU15iUo5AA

Meil ei tasu samas heituda, sest õelate spordialade seas on veel Ameerika rahvusala - Ameerika jalgpall, samuti jahipidamine, pokker, golf, härjavõitlus, poks, kaamelite võiduajamine, naiste võimlemine ja jalgpall.

Osale arutelus

 • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara