Autor: Rivo Sarapik • 28. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 nippi, kuidas esimene kohting ära rikkuda

Selge see, et esimesel kohtingul jälgivad kõik oma käitumist rohkem, kui tavaliselt. Ometi võib vahel libastuda ja eneselegi arusaamatult esimesest kohtingust ühtlasi ka viimase teha.

Delfi Naistekas vahendab 10 nippi, kuidas eesolev ära rikkuda.

Hilinemine - isegi viieminutiline hilinemine pole esimesel kohtingul õigustatud. Inimesed on siis niigi elevil ja lasta neil veel mõne liigse minuti närveerida on äärmiselt ebaviisakas.

Ebasobiv riietus - kui plaanis on pikem jalutuskäik, ära pane oma uusi kõrgeid kontsi, nii väga kui sa seda ka ei sooviks. Kontsad ei sobi ka spordiüritustele. Kui sind viiakse pubisse, jäta pärlid ja pidulikumad pluusid kappi.

Poliitika ja religiooni üle arutlemine - esimesel kohtingul võiksid need teemad puutumata jääda, eriti, kui teil on täiesti erinevad vaated. Kõigepealt tuleks luua mugav õhkkond ja tõsisemad teemad võiksid jääda tulevikku.

Teistele järele vaatamine - nii nagu sa ei taha, et su kaaslane vaataks seksikat baaridaami, ära jää ka ise kelneri kena tagumikku piidlema. Püüdke ainult teineteisele pühenduda.

Sõbra kaasa võtmine - kui tegu pole just grupikohtinguga, siis sõpra kaasa haarates jätad endast lapsiku ja ebakindla mulje. Samuti reedad sa siis oma kaaslast, kui tema ootas privaatsemat kohtingut. Tehke kindlasti juba enne kohtingut selgeks, kas te tahate kahekesi olla ning pidage sellest kokkuleppest siis ka kinni.

Purju joomine - mõned muutuvad joogisena hoopis teiseks inimeseks. Lase teisel inimesel end kainena tundma õppida, enne kui temaga koos jooma hakkad. Alkoholi peaks suhtele tutvustama tasapisi. Paar jooki mõnusama õhkkonna loomiseks või klaasike veini romantikaks on sobivad, kuid ärge liiale minge!

Liigne pealetükkivus - keegi ei taha teise käsi oma jalgadele või kaelale-põsele enne, kui nad selleks ise valmis pole. See on üks kiiremaid mooduseid kellegi eemale peletamiseks. Lihtsalt see, et keegi su õhtusöögile viis, ei tähenda, et ta sind kohe ka oma voodisse ootab. Hoia käed esimesel kohtingul eemale.

Liigne tagasihoidlikkus - olgu, käed tasub eemale hoida, kuid kui kaaslasest huvitatud ollakse, tasuks sellest ka kuidagi mõista anda, olgu siis flirtiva naeratuse või hüvastijätusuudlusega. Muidu võib jääda mulje, et kaaslane jätab su külmaks ning ta ei julge sind enam teisele kohtingule kutsuda.

Tühistamine viimasel minutil või mitte kohale ilmumine - vahel on tarvis kohtumine tühistada, kuid austa oma kaaslase aega ning tühista siis võimalikult varakult, et ta jõuaks õhtuks muud plaanid teha. Tund aega enne kohtingut ei ole viisakas tühistada — suurem osa inimesi on siis juba ettevalmistusi alustanud.

Mitte kohale ilmumine on aga lihtsalt õel! Kui sa meelt muudad, siis austa teist niigi palju ja ütle lihtsalt ära. Pole mingit mõtet panna teist ennast halvasti tundma lihtsalt seetõttu, et sina oled liiga arg, et kohtingut tühistada.

Domineeriv kõneviis - katsu lausete vahel hingata ja ära räägi liiga palju. Anna ka oma kaaslasele võimalus vestlusest osa võtta — kas kohtingu mõte pole mitte teineteist tundma õppida? Ära kõnele ka teise inimese eest restoranis tellimust tehes, kui ta just ise ei palu, et talle midagi head soovitaksid.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700