Autor: Rivo Sarapik • 29. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas rühmatrennist ainult hea kaasa võtta?

Et spordiklubist lahkudes valdaks mind ainult positiivsed emotsioonid, soovitab Kaaluabi.ee blogija heidi järgmisi nippe.

Mine trenni koos sõbraga - Kõige raskem on ennast diivanilt püsti ajada, et sammud spordiklubi poole seada. Kui aga hea sõbraga on minek juba kokku lepitud, ei ole sul trenni vahele jätmiseks enam ettekäänet. Peale trenni on eriti hea parima sõbraga saunas lobiseda ning trennist saadud positiivset energiat jagada. Samuti mõjub see teie sõprusele värskendavalt.

Ajasta toidukorrad vastavalt trennile - päris tühja kõhuga ei ole hea rühmatreeningus osaleda, kuid täiskõhutunne võib trennis osalemise päris ebameeldivaks muuta. Kuna rühmatreeningud algavad kindlal kellaajal, planeeri oma toidukorrad nii, et suuremast söömisest oleks enne trenniga alustamist vähemalt paar tundi möödas.

Toitu trennile vastavalt - tervislik toitumine annab liikumisele uskumatult palju juurde. Õpi oma keha tundma ning söö trennipäeval neid toite, mis ei tekita kõhugaase, -valu või muid ebamugavusi. Keegi ei soovi ju trenni ajal kannatada, kuid poole tunni pealt ära minna ei ole samuti meeldiv. Ole ettevalmistunud!

Varusta end vedelikuga - joo juba enne trenni piisavalt vett, kuid mis veelgi tähtsam – ära unusta veepudelit rühmatrenni kaasa võtta. Kuna treeningsaalis on tavaliselt palav ning vähe õhku, higistad sa arvatavasti rohkem kui värske õhu käes. Kaotatud vedelik tuleb kindlasti taastada.

Pane selga mugavad riided - ei ole just tore trenni teha, kui riided on liiga ümber või kui jalanõud siit-sealt hõõruvad. Investeeri trenniriietesse, milles tunned ennast hästi. Ainult nii suudad treeningut tõeliselt nautida.

Võta koht esireas - peegel on sinu sõber, mitte vaenlane. Mõte, et teised inimesed on sinu taga ning nad võivad iga sinu liigutust näha, innustab sind veelgi korralikumalt harjutusi tegema ning endast maksimumi andma. Lisaks sellele saad enda kaunist kehast igal hetkel rõõmu tunda.

Jälgi oma kehahoiakut - kui sa juba nagunii peegli lähedal oled, avaneb sul suurepärane võimalus oma keha jälgida ning soovi korral korrektuure teha – selja sirgu ajada või kõht sisse tõmmata. Nii saavutad korrapäraselt treenides veelgi paremad tulemused.

Keskendu endale - inimesed, nende kehad ja treenitus on erinevad. Ära võrdle ennast teistega, sest see võib Sind motiveerimise asemel hoopis muserdada. Ma tahaksin samuti välja näha nagu mõni eriti ilusa figuuriga treenitud naine, aga ma tean, et täpselt tema mõõtusid ma juba oma geenide tõttu kunagi ei saavuta. Pigem sean eesmärgiks oma keha heasse vormi viimise.

Anna teada, kui sind miski häirib - põhjuseid võib olla mitmeid: treeningsaalis on liiga vähe õhku, muusika mängib liiga valjult, treener räägib liiga vaikselt jne. Ära jäta seda enda teada. Treenerid on alati toredad ja kindlasti valmis inimeste soovidele vastu tulema.

Naudi - tulid trenni selleks, et tunda liikumisest mõnu. Naerata, lõbutse ning lahku treeningsaalist suurepärase enesetundega.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700