Autor: Rivo Sarapik • 1. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis tehti uus cappuccino valmistamise maailmarekord

Eile purustas kohvikoolitaja ja meisterröstija Raimond Feil piimakohvi cappuccino valmistamises maailmarekordi, kui valmistas ühe tunniga 140 cappuccinot.

Eesti ainsa kohvik-röstimiskoja Gourmet Coffee andmeil ei ole kohvikoja esimese sünnipäeva puhul tehtud katse küll ametlik, ent võeti filmilindile, mis saadetakse Guinnessi rekordite raamatu esindajatele. "Raimond purustas rekordi nii ilmse ülekaaluga, et järgmine kord tahame selle ametlikult fikseerida,“ ütles kohviku üks omanikke Annar Alas.

Praegu kehtiv rekord kuulub Cem Korkmazile Austriast, kes tänavu 7. jaanuaril valmistas tunniga 109 cappuccinot. Barista Raimond Feili valmistatud 140 cappuccinot jagati tasuta pealtvaatajatele.

Toidutare.ee andmeil on cappuccino Itaalia kohv, mis saadakse, lisades tassile mustale kohvile espressomasina aurutorus kuumutatud piima, kohvile võib puistada kakao-, kohvi- või kaneelipulbrit. 1/3 kohvi + 1/3 kuuma piima + 1/3 kuuma piima vahtu.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700