Uuring: eestlane valmis prae info eest rohkem maksma

65% eestlastest on valmis välja süües roa eest rohkem maksma, kui saaksid täpselt teada selle koostise ja toitaineinfot, selgub värskest uurimusest.

"Mõnevõrra on üllatav, et ligi kaks kolmandikku vastanutest oleks nõus rohkem maksma põhjalikuma info eest. Samas ollakse tihtipeale väljas süües liigselt tagasihoidlikud ning ei uurita ettekandjate ja kokkade käest toidu soola ja suhkru sisalduse, kalorsuse jms kohta. Seda võiks rohkem küsida, sest siis suureneb ka toidupakkujate motivatsioon ise asja uurida,“ lisas toitumisteadlane Mai Maser.

Unilever Food Solutionsi Balti riikides läbi viidud uuringu järgi soovib kaheksa Eesti elanikku kümnest täpsemalt teada, mida nende toit sisaldab ja kuidas see on valmistatud. Pea poolte arvates mõjutaks põhjalikum info roas sisalduva kohta nende otsuseid väljas süües ja nad valiksid tervislikuma toidu.

Swiss?teli peakokk Taigo Lepik lisab, et kuigi söögikohtade külastajad on Eestis tihtipeale tagasihoidlikud, et oma toidu kohta lisainfot uurida, siis huvi toidus sisalduva ja tooraine päritolu kohta on aastatega üha kasvanud.  

Väljavõtteid uuringust:

- 75% eestlastest tahaks teada, milline on nende toidus kasutatud tooraine päritolu

- 62% sooviks, et söögikohtade menüüdes oleks toidu kohta saadaval rohkem infot kalorite, soolasuse, süsivesikute koguse jms kohta

- 65% vastanutest oleks nõus roa eest rohkem maksma, kui nad teaksid täpselt, mida nad söövad.

- sama uuring viidi läbi ka Lätis ja Leedus. Ka seal vastas enamus, et soovib täpsemalt teada roas sisalduva kohta (Lätis 78%, Leedus 72%). Samas on lätlased ja leedulased eestlastega võrreldes vähem altid täiendava info tõttu toidu eest rohkem maksma – rohkem raha on nõus välja käima 39% lätlastest ja leedulastest.

- 52% peab väljas süües oluliseks toidus kasutatud maitse- ja lõhnatugevdajaid, 43% suhkru ja soola sisaldust, 40% roas sisalduvaid allergeene ja sama palju ka selle toiteväärtust.

- 82% ei küsi väljas süües kunagi infot roa toiteväärtuse, 77% toidus kasutatud maitse- ja lõhnatugevdajate, 74% roa soola ja suhkru sisalduse ja 72% toidus olevate võimalike allergeenide kohta.

- nende hulgast, kes väljas süües oma toidu kohta lisainfot küsivad, saab vaid 46% sellele vastuse.

- 54% arvab, et toitumisspetsialistid koos restorani omanike, kokkade ning tervisekontrolli ametnikega peaksid olema algatajateks, et söögikohtade menüüd sisaldaksid rohkem infot toidus sisalduva kohta.

Uuring teostati Unilever Food Solutionsi tellimusel uuringufirma Omnicom Media Groupi poolt. Eestis osales internetiküsitluses 1000 üle 18aastast inimest.

Osale arutelus

  • Rivo Sarapik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

  • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
    28%
    28%
  • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
    17%
    17%
  • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
    10%
    10%
  • Suvepäevi ei peeta
    45%
    45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara